SUBSTRAL zemlja za zelenjavo brez šote, 40 l

11.90 

Art. SPMT40

Lastnosti izdelka

BIO
100% naravno
Brez šote

Opis izdelka

Substral zemlja za zelenjavo brez šote je namenjena za setev ali sajenje vseh vrst zelenjave, kot je npr. paradižnik, korenje, zelena solata… kot tudi za gojenje sadja in zelišč. Je 100-odstotno naravna in se lahko uporablja tudi v ekološkem kmetijstvu.

Velikost pakiranja

40 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Namenjena je za setev ali sajenje vseh vrst zelenjave, kot je npr. paradižnik, korenje, zelena solata… kot tudi za gojenje sadja in zelišč. Zemlja za vrtnine je 100-odstotno naravna in se lahko uporablja tudi v ekološkem kmetijstvu.

0% ŠOTE: z namenom ohranitve šotišč, ki so zelo dragocen naravni vir, se je Substral odločil razviti zemljo za lončnice, ki ne bo vsebovala šote. Narejena je iz lokalnih in obnovljivih surovin, ki prihajajo iz narave.

100% NARAVNO: zemlja je obogatena z organsko-mineralnim gnojilom, vsebuje samo naravne sestavine, ki se lahko uporabljajo tudi v ekološkem kmetijstvu**.

RECIKLIRANA EMBALAŽA: prispeva k zmanjšanju odpadkov, saj vsebuje do 80 % reciklirane plastike.

POPOLNA MEŠANICA

ZA BOLJŠO RAST: za rast in skladen razvoj poskrbijo hranila v organsko-mineralnem gnojilu in kompost iz rastlinskih ostankov.

ZA BOLJŠE UKORENINJENJE: dodana lesna vlakna, ki zagotavljajo optimalno ravnovesje med vodo in zrakom v tleh poskrbijo za zračnost substrata ter za močne in zdrave korenine.

ZA DOBRO OSKRBO Z VODO: zahvaljujoč dodanim glinenim mineralom in kompostu, substrat dobro zadržuje vodo. To je še posebej pomembno v vročih poletnih mesecih.

Sestava: ekstrudirana lesna vlakna, kompostirano lubje iglavcev, kompost iz rastlinskih ostankov, rastlinska vlakna, glineni minerali, hranila.

Sajenje v dvignjene grede

  1. Na površino nasujte drenažno plast (gramoz, glinopor) debelo približno 5-6 cm.
  2. Gredo do 4/5 napolnite z zemljo za zelenjavo ali z mešanico zemlje za zelenjave in vrtne zemlje oz. izboljševalcem tal v razmerju 50:50.
  3. Na vrh dodajte še plast zemlje za zelenjavo. Po setvi/sajenju površino dobro zalijte.

Sajenje na prosto

Pred setvijo ali sajenjem nasujte na gredico 1 do 2 cm debelo plast zemlje za zelenjavo in jo zmešajte z vrtno zemljo. Po končani setvi seme prekrijte s približno 0,5 cm debelo plastjo zemlje za zelenjavo. Po setvi/sajenju površino dobro zalijte.

Sajenje v posode

  1. Na dno posode nasujte plast gramoza ali glinoporja. Čez to nasujte plast zemlje za zelenjavo.
  2. Postavite rastlino v posodo in posodo dopolnite z zemljo.
  3. Pod vrhom posode pustite približno 2 cm praznega prostora. Rastlino rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.

40 litrska vreča zemlje zadostuje za …

  • 2-4 m2 zelenjavnega vrta
  • 1 vreča za 1/2 m2 dvignjene grede (100 x 50 x 20 cm)

Ustvarite vrt v mestu

kompost substral Kompost in kompostiranje

sajenje jagod Sajenje jagod jeseni