SUBSTRAL 3 v 1 Green gnojilo za travo za vse letne čase, 2 kg

12.69 

Art. 819-2

Lastnosti izdelka

Bestseller
Gosta in bujna trava
Hitro in enostavno

Opis izdelka

Gnojilo bogato s kalijem, obnavlja in krepi trato

Zagotavlja močan koreninski sistem ter preprečuje nastanek mahu.

Velikost pakiranja

2 kg ( zadostuje za cca. 100 m2)

Dodatno pakiranje

5 kg

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

POMLAD

Najprimernejši čas uporabe:

  • Med marcem in majem, v lepem in mirnem vremenu. 
  • Temperatura ne sme biti višja od 25°C in nižja od 5°C
  • Pretirano vlažno in mokro vreme omogoča hiter razvoj mahu v trati in onemogoča rast trate. Bujno rast in gosto trato, katera bo uspešno konkurirala mahu, dosežemo s ponovno uporabo gnojila 6 tednov po prvi uporabi.

Gnojilo pospešuje rast koreninskega sistema in vzdržuje čvrsto rast travne ruše. Tudi na zelo obremenjenih oz. površinah z redko travo se ponovno razraste gosta in močna trava, ki zlahka konkurira plevelom in mahu. 

Za temno zelene barvo trate poskrbi dodatek železa. Končni rezultat je bujna zelena trava brez mahu in plevelov.

POLETJE

Najprimernejši čas uporabe:

  • Od junija do avgusta
  • Gnojilo uporabljajte pri temperaturah nižjih od 25°C
  • Časovni interval med posameznimi gnojenji naj ne bo krajši od 6 tednov.

Redno gnojenje omogoča zdravo in lepo trato ima pa tudi »pomanjkljivost«: redno gnojeno trato je potrebno tudi redno in dokaj pogosto kositi. 

Substral vam ponuja rešitev tudi za to “težavo”: novo gnojilo za trato z edinstveno formulo, ki poskrbi za lepo in zdravo trato, pri kateri lahko pozabite na pogosto košnjo.

Gnojilo vsebuje vsa hranila, ki so trati nujno potrebna, obenem pa jo ne spodbuja k hitri rasti. Za lepo zeleno barvo poskrbi dodano železo. Končni rezultat je lepa trata, ki jo dosežete z veliko manj truda.

JESEN

Najprimernejši čas uporabe

    • od septembra do oktobra
  • Uporabljajte ga v lepem in mirnem vremenu. Temperatura ne sme biti višja od 25°C in nižja od 5°C.

Gnojilo je namenjeno za gnojenje trate jeseni oz. za. pripravo trate na prezimovanje kot tudi za regeneracijo trate po poletnih stresih (suša, obremenitve). 

Z dodanim kalijem, ki trato krepi (koreninski sistem) in ji daje odpornost ter jo ščiti pred nizkimi zimskimi temperaturami in boleznimi. 

Dodano je železo, ki poskrbi, da bo trata lepe zelene barve. Končni rezultat je lepa in zelena trava tudi v zimskem obdobju, ki je pripravljena na pomlad.

SESTAVA:

»GNOJILO ES« Gnojilo NPK, 6-5-10 z dodanim Fe.

POMLAD: na površino enakomerno nanesite 30 g/m2 gnojila.

POLETJE: na površino enakomerno nanesite: 20 g/m2.

JESEN/ZIMA: pri optimalni oskrbi preko leta je jeseni dovolj odmerek 25 g/m2 (zvrhana jedilna žlica). Za bolj intenzivno delovanje in za doseganje temnejše zelene barve, lahko odmerek povečajte na 35 g/m2.

Za enakomerno nanašanje gnojila vam priporočamo uporabo trosilnikov, kot sta SUBSTRAL® Handy Green ali SUBSTRAL® Easy Green. Pri tem je potrebno biti pozoren na nastavitve in hitrost trosenja.

Priporočena hitrost hoje pri nanašanju je 1 m/s.

Gnojilo nanesite na površino samo 1x in brez prekrivanja, sicer se lahko zgodi, da prekoračite predpisano količino gnojila. To lahko privede do poškodb na trati.

Varnostno priporočilo

Pri upoštevanju navodil ni nevarnosti, da pride do ožigov trate. Za zaščito rok uporabite rokavice. Po uporabi temeljito umijte roke. Nosite zaščitna očala.

Zalivanje:

Če 2 dni po nanosu gnojila ne dežuje, je potrebno trato temeljito zaliti. Trata bo nekaj dni po dežju oz. zalivanju postala temno zelena (če je vreme hladno lahko ta proces traja dlje časa).

Košnja:

Od zadnje košnje morajo preteči vsaj 4 dnevi.

Gnojila ne uporabljajte na novo posejani trati oz. na trati mlajši od 3 mesece. Po tem obdobju so travne bilke dovolj močne in pripravljene na uporabo gnojila.

Dodatne informacije

Teža2.22 kg

Dodatno