SUBSTRAL zemlja za balkonske rastline in pelargonije-brez šote, 40 l

11,90 

Art. SPBT40

Lastnosti izdelka

BIO
Brez šote
Naravno

Opis izdelka

Zemlja za balkonske rastline in pelargonije brez šote je namenjena vzgoji vseh vrst cvetočih rastlin. Še posebej je prilagojena vzgoji pelargonij in drugih cvetočih balkonskih rastlin, kot so surfinije, begonije, petunije, salvije, vodenke, mačehe, …

Velikost pakiranja

40 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Zemlja za rože je primerna za sajenje in presajanje vseh vrst cvetočih rastlin v posodah in na prostem. Substral zemlja za balkonske rastline in pelargonije brez šote je posebej prilagojena za vzgojo pelargonij in drugih cvetočih balkonskih rastlin, kot so surfinije, begonije, petunije, salvije, vodenke, mačehe, … v cvetličnih loncih ali balkonskih koritih.

 • Je 100-odstotno naravna in se lahko uporablja tudi v ekološkem kmetijstvu.

0% ŠOTE: z namenom ohranitve šotišč, ki so zelo dragocen naravni vir, se je Substral odločil razviti zemljo za lončnice, ki ne bo vsebovala šote. Narejena je iz lokalnih in obnovljivih surovin, ki prihajajo iz narave.

100% NARAVNO: zemlja je obogatena z organsko-mineralnim gnojilom, vsebuje samo naravne sestavine, ki se lahko uporabljajo tudi v ekološkem kmetijstvu.

RECIKLIRANA EMBALAŽA: prispeva k zmanjšanju odpadkov, saj vsebuje do 80 % reciklirane plastike.

POPOLNA MEŠANICA

ZA BOLJŠO RAST: za rast in skladen razvoj poskrbijo hranila v organsko-mineralnem gnojilu in kompost iz rastlinskih ostankov.

ZA BOLJŠE UKORENINJENJE: dodana lesna vlakna, ki zagotavljajo optimalno ravnovesje med vodo in zrakom v tleh. Poskrbijo za zračnost substrata ter za močne in zdrave korenine.

ZA DOBRO OSKRBO Z VODO: zahvaljujoč dodanim kokosovim vlaknom, glinenim mineralom in kompostu, substrat dobro zadržuje vodo. To je še posebej pomembno v vročih poletnih mesecih.

Sestava: ekstrudirana lesna vlakna, kompostirano lubje iglavcev, kompost iz rastlinskih ostankov, rastlinska vlakna, kokosova vlakna, glineni minerali, hranila.

Sajenje in presajanje v posode

 1. Izberite primerno veliko posodo (glede na velikost koreninske grude). V primeru presajanja izberite posodo, ki je nekoliko večja kot je sedanja.
 2. Na dno posode nasujte plast (2 cm) gramoza ali glinoporja, ki jo pokrijete s plastjo zemlje do višine 1/3 posode.
 3. Postavite rastlino v posodo (npr. na sredino lonca) in posodo dopolnite z zemljo. Pod vrhom posode pustite približno 2 cm praznega prostora. Rastlino rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.

Ko rastlina postane prevelika za presajanje, enostavno zamenjajte vrhnjo plast zemlje. Odstranite 2-3 cm vrhnje zemlje in jo nadomestite z zemljo za balkonske rastline in pelargonije brez šote. Zemljo rahlo potlačite in rastlino temeljito zalijte.

Sajenje na prosto

 1. Izkopljite sadilno jamo glede na velikost koreninske grude. Sadilna jama mora biti 2x večja kot sadilna gruda.
 2. Na dno sadilne jame nasujte drenažno plast (gramoz, glinopor) in jo prekrijte s plastjo zemlje, debelo približno 5-6 cm.
 3. Postavite rastlino na sredino sadilne jame. Bodite pozorni, da pri tem ne poškodujete koreninske grude. Sadilno jamo zapolnite z mešanico zemlje (50% vrtne zemlje in 50% zemlje za balkonske rastline in pelargonije brez šote). Rastlino pritisnite ob podlago in vse skupaj dobro zalijte.

40 litrska vreča zemlje zadostuje za …

 • 6 okroglih loncev premera 20 cm,
 • 2 balkonska korita dimenzij 20 x 20 x 40 cm),
 • 4 sadilne jame s premerom 30 cm,
 • 2 sadilne jame s premerom 35 cm

PREBERITE TUDI

paradižnik Užitne zasaditve na balkonu

vrtnice substral Balkonske rastline poleti

Zalivanje balkonskih rastlin