SUBSTRAL Naturen zemlja za visoke grede, 40l

12.90 

Art. STPO40

Lastnosti izdelka

BIO
100% naravno
Visoka zmožnost zadrževanja vode

Opis izdelka

Substral Naturen zemlja za zelenjavo in visoke grede je namenjena za vzgojo, setev ali sajenje vseh vrst zelenjave, kot so npr. paradižnik, korenje, zelena solata… kot tudi za gojenje sadja in zelišč. Sestavljena je iz skrbno izbranih visokokakovostnih naravnih surovin, tudi šote, ki uspešno zadržuje vlago in izboljša oskrbo z vodo.

Velikost pakiranja

40 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Zemlja za visoke grede je namenjena za vzgojo, setev ali sajenje vseh vrst zelenjave, kot so npr. paradižnik, korenje, zelena solata… kot tudi za gojenje sadja in zelišč.

Sestavljena je iz skrbno izbranih visokokakovostnih naravnih surovin, tudi šote, ki uspešno zadržuje vlago in izboljša oskrbo z vodo. Dodana hranila zadostujejo za 4 tedne po sajenju oz. presajanju. Uporaba Substral Naturen zemlje za zelenjavo zagotavlja zdravo rast in bujno cvetenje ter obilen pridelek.

Ta izdelek je v skladu z Uredbo ES 2018/848 in se lahko uporablja v ekološkem kmetijstvu.

Vsebuje vlakna Fibre smart –  edinstvena in revolucionarno tehnologija.

To so lesna vlakna, ki so 100% naravna in čista (niso iz obnovljivih virov) in zagotavljajo popolno teksturo za idealno drenažo. Ta zagotavlja optimalno ravnovesje med zrakom in vodo =>  za močne korenine in zdravo rast rastlin

Sestava: šotna stelja, kompost iz rastlinskih ostankov, ekstrudirana lesna vlakna, kompostirano lubje iglavcev, hranila.

Sajenje v dvignjene grede

  1. Na površino nasujte drenažno plast (gramoz, glinopor) debelo približno 5-6 cm.
  2. Gredo do 4/5 napolnite z zemljo za zelenjavo ali z mešanico Substral Naturen zemlje za zelenjavo in visoke grede in vrtne zemlje oz. izboljševalcem tal v razmerju 50:50.
  3. Na vrh dodajte še plast zemlje za zelenjavo. Po setvi/sajenju površino dobro zalijte.

Sajenje na prosto in v visoke grede

Pred setvijo ali sajenjem nasujte na gredico 5 do 10 cm debelo Substral Naturen zemljo za zelenjavo in visoke grede in jo zmešajte z vrtno zemljo. Po setvi/sajenju površino dobro zalijte.

Sajenje v posode

  1. Na dno posode nasujte plast gramoza ali glinoporja. Čez to nasujte plast Substral Naturen zemlje za zelenjavo in visoke grede.
  2. Postavite rastlino v posodo in posodo dopolnite z zemljo.
  3. Pod vrhom posode pustite približno 2 cm praznega prostora. Rastlino rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.

PREBERITE TUDI

Visoka greda iz zidakov Visoka greda od A do Ž

vrt junijDobri in slabi sosedje na vrtu

substral zeliščaVzgoja zelišč

Morda vam bo prav tako všeč…