SUBSTRAL Naturen BIO naravni insekticid za sadje in zelenjavo

10,99 

Art. 983

Lastnosti izdelka

BIO
100% naravno
Že pripravljeno za uporabo

Opis izdelka

Za uporabo že pripravljeno sredstvo z naravno učinkovino proti grizočim in sesajočim škodljivcem na sadju in zelenjavi.

Velikost pakiranja

750 ml

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Naravni insekticid zmanjšuje številčnost populacije naslednjih škodljivih organizmov: listnih uši (Aphididae), šcitkarjev (Aleyrodidae) in kaparjev (Cocina) na sadnem drevju, jagodičevju, vrtninah, okrasnih rastlinah, trti, zeliščih in začimbnicah.

Način delovanja

Substral Naturen BIO naravni insekticid za sadje in zelenjavo se uporablja kot insekticid in akaricid z mehaničnim delovanjem, ki deluje na način da oljna obloga žuželkam in pršicam zamaši dihalne odprtine in povzroči njihovo zadušitev.

Vsebuje:

Olje navadne ogrščice.

Oblika formulacije: druge tekočine, ki se uporabljajo nerazredčene (AL).

»SREDSTVO SE LAHKO PRODAJA BREZ PREDLOŽITVE POTRDILA O PRIDOBITVI ZNANJ IZ FITOMEDICINE.«

Da bi se izognili tveganjem za ljudi in okolje, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.

Uporaba tega fitofarmacevtskega sredstva je dovoljena tudi v ekološki pridelavi.

Uporaba

Substral Naturen BIO naravni insekticid za sadje in zelenjavo se sme uporabljati na prostem, v zaščitenih prostorih ter v delovnih in bivalnih prostorih. Namenjeno je za neprofesionalno uporabo.

  • Pred uporabo plastenko dobro pretresite.
  • Sredstvo nanesite neposredno na napadene rastline, brez predhodnega redčenja z vodo do dobre omočenosti rastlin. Potrebno je poškropiti celotno rastlino, tudi spodnje strani listov.

Dovoljena so do 3 tretiranja pršic prelk v eni rastni dobi:

  1. zimskih jajcec pršic prelk (Tetranychidae) v času zimskega mirovanja na sadnem drevju. Za zatiranje zimskih stadijev je dovoljeno le 1 tretiranje.
  2. gibljivih stadijev pršic prelk (Tetranychidae) tekom rastne dobe na sadnem drevju in trti. Dovoljeni sta do 2 tretiranji v eni rastni dobi.
  3. gibljivih stadijev pršic prelk (Tetranychidae) na okrasnih rastlinah, jagodičevju, vrtninah, zeliščih in začimbnicah. Dovoljena so do 3 tretiranja v eni rastni dobi.

Tekom rastne dobe se izvede prvo tretiranje ob pojavu škodljivcev. Za optimalno delovanje sredstva je treba tretiranje ponoviti v 7 do 10 dnevnih razmikih. Optimalen čas za uporabo sredstva je zgodaj zjutraj ali zvečer, ko so temperature zraka pod 25°C.

PREBERITE TUDI

naravni insekticid Škodljivci na balkonskih rastlinah