SUBSTRAL Naturen BIO naravni insekticid za sadje in zelenjavo

Art. 983

Lastnosti izdelka

BIO
100% naravno
Že pripravljeno za uporabo

Opis izdelka

Za uporabo že pripravljeno sredstvo z naravno učinkovino proti grizočim in sesajočim škodljivcem na sadju in zelenjavi.

Velikost pakiranja

750 ml

Čas uporabe

Informacije o izdelku

Sredstvo zmanjšuje številčnost populacije naslednjih škodljivih organizmov: listnih uši (Aphididae), šcitkarjev (Aleyrodidae) in kaparjev (Cocina) na sadnem drevju, jagodičevju, vrtninah, okrasnih rastlinah, trti, zeliščih in začimbnicah.

Način delovanja: Substral Naturen BIO naravni insekticid za sadje in zelenjavo se uporablja kot insekticid in akaricid z mehaničnim delovanjem, ki deluje na način da oljna obloga žuželkam in pršicam zamaši dihalne odprtine in povzroči njihovo zadušitev.

Vsebuje: olje navadne ogrščice.

Oblika formulacije: druge tekočine, ki se uporabljajo nerazredčene (AL).

»SREDSTVO SE LAHKO PRODAJA BREZ PREDLOŽITVE POTRDILA O PRIDOBITVI ZNANJ IZ FITOMEDICINE.«

Da bi se izognili tveganjem za ljudi in okolje, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.

Uporaba tega fitofarmacevtskega sredstva je dovoljena tudi v ekološki pridelavi.

Navodila za uporabo

Substral Naturen BIO naravni insekticid za sadje in zelenjavo se sme uporabljati na prostem, v zaščitenih prostorih ter v delovnih in bivalnih prostorih. Namenjeno je za neprofesionalno uporabo.

Pred uporabo plastenko dobro pretresite.

Sredstvo nanesite neposredno na napadene rastline, brez predhodnega redčenja z vodo do dobre omočenosti rastlin. Potrebno je poškropiti celotno rastlino, tudi spodnje strani listov.

Dovoljena so do 3 tretiranja pršic prelk v eni rastni dobi:

  1. zimskih jajcec pršic prelk (Tetranychidae) v času zimskega mirovanja na sadnem drevju. Za zatiranje zimskih stadijev je dovoljeno le 1 tretiranje.
  2. gibljivih stadijev pršic prelk (Tetranychidae) tekom rastne dobe na sadnem drevju in trti. Dovoljeni sta do 2 tretiranji v eni rastni dobi.
  3. gibljivih stadijev pršic prelk (Tetranychidae) na okrasnih rastlinah, jagodičevju, vrtninah, zeliščih in začimbnicah. Dovoljena so do 3 tretiranja v eni rastni dobi.

Tekom rastne dobe se izvede prvo tretiranje ob pojavu škodljivcev. Za optimalno delovanje sredstva je treba tretiranje ponoviti v 7 do 10 dnevnih razmikih. Optimalen čas za uporabo sredstva je zgodaj zjutraj ali zvečer, ko so temperature zraka pod 25°C.

Dodatno