SUBSTRAL Naturen BIO naravni insekticid za sadje, zelenjavo in okrasne rastline, 250 ml

11,90 

Art. 980

Lastnosti izdelka

BIO
100% naravno
Takojšen učinek

Opis izdelka

Sredstvo v obliki koncentrata z naravno učinkovino, ki uspešno zatira sesajoče škodljivce kot so: listne uši, rastlinjakove ščitkarje, pršice in kaparje (tudi volnatega).

Velikost pakiranja

250 ml

Dodatno pakiranje

500 ml

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Sredstvo Naturen naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline– koncentrat je insekticid in akaricid, ki se uporablja na sadnem drevju, jagodicevju, vrtninah, okrasnih rastlinah, trti, zeliščih in začimbnicah za zmanjševanje številčnosti populacije listnih uši (Aphididae), ščitkarjev (Aleyrodidae), kaparjev (Cocina) in pršic prelk (Tetranchydae).

Sredstvo Naturen® naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline – koncentrat se uporablja na prostem in v zaščitenih prostorih in je namenjeno za neprofesionalno uporabo.

Način delovanja

Substral Naturen BIO naravni insekticid proti listnim ušem se uporablja kot insekticid in akaricid z mehaničnim delovanjem, ki deluje na način da oljna obloga žuželkam in pršicam zamaši dihalne odprtine in povzroči njihovo zadušitev.

Vsebuje

  • Olje navadne ogrščice.

Oblika formulacije: koncentrat za emulzijo (EC).

»SREDSTVO SE LAHKO PRODAJA BREZ PREDLOŽITVE POTRDILA O PRIDOBITVI ZNANJ IZ FITOMEDICINE.«

Da bi se izognili tveganjem za ljudi in okolje, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.

Uporaba tega fitofarmacevtskega sredstva je dovoljena tudi v ekološki pridelavi.

Način uporabe

Sredstvo Naturen® naravni insekticid za sadje, vrtnine in okrasne rastline – koncentrat zmanjšuje številčnost populacije naslednjih škodljivih organizmov:

  • listnih uši (Aphididae), šcitkarjev (Aleyrodidae) in kaparjev (Cocina) na sadnem drevju, jagodičevju, vrtninah, okrasnih rastlinah, trti, zeliščih in začimbnicah v odmerku 20 ml na 1 l vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljena so do 3 tretiranja v eni rastni dobi.
  • zimskih jajčec pršic prelk (Tetranychidae) v času zimskega mirovanja na sadnem drevju v odmerku 30 ml na 1 l vode oziroma v 3% koncentraciji in na trti v odmerku 20 ml na 1 l oziroma v 2% koncentraciji. Za zatiranje zimskih stadijev je dovoljeno le 1 tretiranje.
  • gibljivih stadijev pršic prelk (Tetranychidae) tekom rastne dobe na sadnem drevju in trti v odmerku 20 ml na 1 l vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljeni sta do 2 tretiranji v rastni dobi.
  • gibljivih stadijev pršic prelk (Tetranychidae) na okrasnih rastlinah, jagodičevju, vrtninah, zeliščih in začimbnicah v odmerku v 20 ml na 1 L vode oziroma v 2% koncentraciji. Dovoljena so do 3 tretiranja v eni rastni dobi.

Uporaba

Sredstvo nanesite neposredno na napadene rastline, brez predhodnega redčenja z vodo do dobre omočenosti rastlin. Potrebno je poškropiti celotno rastlino, tudi spodnje strani listov.

Med rastno dobo se izvede prvo tretiranje ob pojavu škodljivcev. Za optimalno delovanje sredstva je treba tretiranje ponoviti v 7 do 10 dnevnih razmikih. Optimalen čas za uporabo sredstva je zgodaj zjutraj ali zvečer, ko so temperature zraka pod 25°C.

PREBERITE TUDI

rastlinjakov ščitkar Rastlinjakov ščitkar

listne uši Listne uši