Skip to main content

Recept: Nabodala s sadjem in deženom

Avtorica: dr. Katja Rebolj

Sestavine:

  • Sadje po izbiri: breskev, pomaranča, banana
  • Sok ene limone
  • Divja rastlina: navadni dežen, listni peclji
  • Olje in sol
  • Cvetje za dekoracijo: virginijska tradeskancija

Priprava:

  1. Sadje narežemo na enakomerno velike kose in nanje iztisnemo sok ene limone, da ohranijo lepo barvo.
  2. Stebla navadnega dežena narežemo na cm ali dva velike kose, jih na zmernem ognju rahlo popečemo na olju in rahlo posolimo. Pokapljamo s sveže iztisnjenim sokom pomaranče.
  3. Tako pripravljen dežen skupaj s sadjem oblikujemo v nabodala.
  4. Med kose sadja vključimo tudi cvetove tradeskancije kot užitno dekoracijo.

Preberite več o užitnem deženu NA TEJ POVEZAVI >

Tradeskancija, užitna rastlina za dekoracijo

V kulinariki divje hrane se vedno držimo pravila, da na krožnik postavimo le tisto kar je užitno. Tudi pri uporabi jedilnega cvetja velja isto pravilo. Uporabljamo le cvetje, ki je užitno. 

Preberite o užitnem gojenem cvetju v kulinariki na TEJ POVEZAVI >

Tradeskancija