SUBSTRAL Osmocote zemlja za citruse

3,99 

Art. 7621

Lastnosti izdelka

Izboljšana formula Nova izboljšana formula
Brez šote Zmanjšana vsebnost šote
Z Osmocoti

Opis izdelka

Substral Osmocote zemlja za citruse je ključ do uspešne vzgoje rastlin. Z edinstveno mešanico šote, lubja, lesnih vlaken in gnojila Osmocote ponuja optimalne pogoje za vaše sredozemske rastline!

Velikost pakiranja

3 l

Čas uporabe

Kupite zdaj
Kategoriji: ,

Opis

Substral Osmocote zemlja za citruse je substrat namenjen presajanju in sajenju vseh vrst citrusov in drugih mediteranskih rastlin, kot so: oljke, oleandri, opuncije, hibiskusi… Mešanica gnojil v substratu zagotavlja vir hranil, ki spodbuja tvorbo koreninskega sistema in nadaljnjo rast in razvoj rastline. Posebna sestava substrata je prilagojena potrebam citrusov in drugih mediteranskih rastlin.

Substrat je obogaten z dolgo delujočim mineralnim gnojilom Osmocote®, ki se pod vplivom temperature in vlage v tleh, v majhnih odmerkih sprošča v tla in vsakodnevno prehranjuje rastline skozi celotno sezono.

Sestava

Substral Osmocote zemlja za citruse je mešanica:

 • črne šote (zadržuje vlago)
 • bele šote (zračnost)
 • kompostiranega lubja
 • lesnih vlaken
 • Osmocote dolgo delujočega gnojila
 • začetnega gnojila (sodeluje pri ukoreninjanju in aklimatizaciji rastlin prva 2 tedna)

pH vrednost: 5,5 – 6,0 (H2O)

električna prevodnost vodne raztopine EC: pod 150 mS/m

Substrat je obogaten z mešanico gnojil: Osmocote NPK 15-09-11 in Osmocote NPK 15-09-12 ter Plant Starter NPK 10-52-10.

DOLGO DELUJOČE GNOJILO OSMOCOTE

Substrat je obogaten z dolgo delujočim mineralnim gnojilom Osmocote, ki se pod vplivom temperature in vlage v tleh, v majhnih odmerkih sprošča v tla in vsakodnevno prehranjuje rastline skozi celotno sezono.

Gnojilo Osmocote je visoko učinkovito in rastlinam prijazno gnojilo v obliki granul, iz katerega se postopoma sproščajo hranila (do 6 mesecev), odvisno od potrebe rastlin.

Zahvaljujoč vsakodnevnemu sproščanju hranil in idealni strukturi substrata (razmerju med  vodo in zrakom, kar omogoča mešanica šot), so rastlinam zagotovljeni optimalni pogoji za bujno rast.

POZOR: Po končanem sproščanju hranil, bodo v zemlji ostale prazne ovojnice gnojila. Gnojilo se je do konca rastne sezone porabilo, ovojnice pa razpadajo nekoliko počasneje. Čeprav je ovojnice včasih moč najti v zemlji tudi v naslednji sezoni, je rastline potrebno ponovno pognojiti.

ZMANJŠANA VSEBNOST ŠOTE

V času vse večje ekološke ozaveščenosti želimo ponuditi izdelke, ki zagotavljajo trajnostni razvoj. Zato iščemo alternative šoti, ki je je v okolju vse manj. Za zaščito okolja imajo substrati Substral Osmocote zmanjšano vsebnost šote. Namesto šote so uporabljena lesna vlakna, ki so naravna, organska in ekološka surovina, pridobljena iz obnovljivih virov. Lesna vlakna imajo podobne lastnosti kot šota, izboljšajo strukturo tal, drenažo in vsebnost zraka v substratu ter tako izboljšajo pogoje za rast in razvoj rastlin.

Nasveti za uporabo

Vrečka zadostuje za:

 • 10 lončkov premera 9-11 cm
 • 5 lončkov premera 12-15 cm
 • 1 lonec premera 18-20 cm

SUBSTRALOVI NASVETI

 • Za zdravo rast vaših citrusov vam priporočamo vam da jih presadite vsako leto ali vsake 2 leti (zgodaj spomladi). Nov lonček naj bo malo večji od prejšnjega.
 • Zalivajte zmerno, priporočamo vam, da vodo pred zalivanjem prekuhate (demineralizirate – omehčate).
 • Rastline je potrebno redno zalivati. Substrat mora biti vedno vlažen. Ne smete dopustiti, da se substrat izsuši, prav tako ne smete pustiti, da rastline stojijo v vodi, rastline ne marajo »mokrih nog«.
 • Za popolno oskrbo, priporočamo uporabo SUBSTRALOVIH gnojil.

 

NAVODILO ZA UPORABO

Čas uporabe

Od januarja do decembra.

CVETLIČNI LONČKI

 1. V lonček nasujte SUBSTRAL OSMOCOTE zemljo za citruse.
 2. Rastlino postavite na sredino lonca in pri tem pazite, da ne poškodujete korenin.
 3. Lonec dopolnite z zemljo, vendar ne povsem do vrha.
 4. Rastlino dobro zalijte.

NA PROSTEM

 1. Izkopljite sadilno jamo. Premer jame naj bo 2x večji kot obseg koreninske grude.
 2. Rastlino postavite na sredino pripravljene sadilne jame, jo učvrstite in jamo zasujte s SUBSTRAL OSMOCOTE zemljo za citruse.
 3. Rastlino po sajenju dobro zalijte.

PREBERITE TUDI

kisla zemlja Vse o borovnicah