SUBSTRAL Naturen BIO univerzalni rastni substrat, 10 l

6,49 

Art. STUB10

Lastnosti izdelka

Najbolj prodajan izdelek
100% naravno
Večnamenska uporaba

Opis izdelka

Substral Naturen univerzalni rastni substrat je namenjen sajenju ali presajanju vseh notranjih in zunanjih rastlin. Sestavljen je iz skrbno izbranih naravnih sestavin.

Velikost pakiranja

10 l

Dodatno pakiranje

40 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Substral Naturen univerzalni rastni substrat je namenjen sajenju ali presajanju vseh notranjih in zunanjih rastlin. Zemlja za vrtnine, je s svojo strukturo idealna za vse vrste rastlin.

Prednosti

Sestavljen je iz skrbno izbranih naravnih sestavin, tudi šote, ki uspešno zadržuje vlago in izboljša oskrbo z vodo. Obogaten z organskim gnojilom. Dodana hranila zadostujejo za 4 tedne po sajenju oz. presajanju. Uporaba Substral Naturen univerzalnega rastnega substrata zagotavlja zdravo rast in bujno cvetenje ter obilen pridelek.

Substral Naturen univerzalni rastni substrat vsebuje edinstveno in revolucionarno tehnologijo Fibersmart. Lesna vlakna so 100 % naravna ter zagotavljajo popolno teksturo za idealno drenažo (voda ne zastaja). To zagotavlja optimalno ravnovesje med zrakom in vodo in zagotavlja odlične pogoje za razvoj močnega koreninskega sistema.

Sestava

Kompost, šota, lesna vlakna, kompostirano lubje, hranila.

Rastni substrat je primeren za ekološko kmetovanje. Surovine so primerne za ekološko pridelavo in so v skladu z Uredbo (ES) št. 2018/848 in njenimi spremembami.

Rastline presajajte vsake 2 leti.

Najboljši čas za presajanje:

  • zgodaj spomladi, preden rastline začno rasti.

Postopek presajanja rastlin

  1. Na dno posode nasujte plast gramoza ali glinoporja. Na to plast nasujte plast Substral Naturen univerzalnega substrata.
  2. Odstranite staro zemljo, ter poškodovane in odmrle korenine.
  3. Postavite rastlino v posodo, jo nežno pritisnite ob podlago in posodo napolnite s Substral Naturen univerzalnim rastni substratom (2 cm). Temeljito zalijte.
  4. Z dognojevanjem lahko začnete po 4-6 tednih.

Izdelki Substral Naturen si izdelani iz rastlinskih, živalskih ali mineralnih sestavin. Namenjeni so vsem, ki jim je skupna ljubezen do rastlin in zdravega okolja.

PREBERITE TUDI

zemlja za jagode Sajenje jagod jeseni

Zasaditev medovitih zelišč z Loreto-video