SUBSTRAL zemlja za mediteranske rastline in citruse

Art. STME20

Lastnosti izdelka

Bujno cvetenje
Z dodanim gnojilom

Opis izdelka

Rastni substrat, ki je posebej prilagojena potrebam vseh sredozemskih rastlin (oleandri, oljke, smokve, bugenvileje…), citrusov in palm.

Velikost pakiranja

20 l

Čas uporabe

Informacije o izdelku

Substral zemlja za mediteranske rastline in citruse je namenjena sajenju in presajanju citrusov, oleandrov, oljk, fig in drugih mediteranskih rastlin.

Sestavljena je iz izbranih visokokakovostnih naravnih sestavin, katerim je dodano organsko gnojilo. Vsebuje kompost iz rastlinskih ostankov, ki vzpodbuja delovanje mikroorganizmov. Dodana je tudi lavin granulat in lesna vlakna, ki poskrbijo za rahlo in zračno strukturo.

Substral zemlja za mediteranske rastline in citruse vsebuje edinstveno in revolucionarno tehnologijo Fibersmart. Lesna vlakna so 100 % naravna ter zagotavljajo popolno teksturo za idealno drenažo (voda ne zastaja). To zagotavlja optimalno ravnovesje med zrakom in vodo in zagotavlja odlične pogoje za razvoj močnega koreninskega sistema.

Sestava: šota, kompost iz rastlinskih ostankov, lesna vlakna, kompostirano lubje, mivka, lavin granulat, organsko gnojilo.

Navodila za uporabo

PRESAJANJE

Rastline presajamo vsaki 2-3 leti oz., ko posoda postane pretesna.

V posode:

  1. Izberite primerno veliko posodo.
  2. Na dno posode nasujte plast (2 cm) gramoza ali glinoporja. Na to plast nasujemo plast Substral zemlje za mediteranske rastline in citruse.
  3. Odstranite suhe, poškodovane in predolge korenine.
  4. Postavite rastlino v posodo (npr. na sredino lonca) in posodo dopolnite z zemljo. Pustite približno 2 cm praznega prostora. Rastlino rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.

Na prostem:

  1. Izkopljite sadilno jamo glede na velikost koreninske grude.
  2. Na dno sadilne jame nasujte drenažno plast (gramoz, glinopor) in jo prekrijte s plastjo (približno 5-6 cm) Substral zemlje za mediteranske rastline in citruse.
  3. Odstranite suhe in poškodovane korenine.
  4. Postavite rastlino na sredino sadilne jame. Bodite pozorni, da pri tem ne poškodujete koreninske grude. Sadilno jamo zapolnite z mešanico zemlje (50% vrtne zemlje in 50% Substral zemlje za mediteranske rastline in citruse). Rastlino pritisnite ob podlago in vse skupaj dobro zalijte.

OSVEŽITEV

Rastlinam v velikih posodah, lahko samo osvežite zgornji sloj zemlje. Odstranite staro zemljo 3-4 cm globoko in jo nadomestite s Substral zemljo za mediteranske rastline in citruse.

Zadostuje za …

  • 2 velike posode (lonca premera 25 cm ali, korita dimenzij 21 x 21 x 21 cm)
  • 2 sadilni jami s premerom 30 cm.

Dodatno