SUBSTRAL PREMIUM univerzalna zemlja za lončnice z Osmocoti, 40 l

11,49 

Art. STOS40

Lastnosti izdelka

Najbolje prodajan izdelek
Obilno cvetenje
Z Osmocoti
Vsestransko uporabno

Opis izdelka

Substral Premium univerzalna zemlja z Osmocoti je namenjena sajenju oz. presajanju tako sobnih rastlin, kot rastlin ki uspevajo na prostem.

Velikost pakiranja

40 l

Dodatna pakiranja

20 l    |   70 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Substral Premium univerzalna zemlja za lončnice z Osmocoti je pripravjena iz skrbno izbranih visokokakovostnih sestavin, katerim je dodano gnojilo z dolgotrajnim delovanjem Osmocote. Tako zemlja za balkonske rože že vsebuje začetno gnojilo za dobro ukoreninjenje vaših rastlin.

Gnojilo Osmocote se sprošča glede na potrebe rastlin in deluje do 6 mesecev. Posebna struktura omogoča dobro zadrževanje vode (Fibre smart). Substrat odlikuje tudi rahla in zračna struktura, ki omogoča razvoj močnega koreninskega sistema. Substral Premium univerzalna zemlja z Osmocoti je namenjena sajenju oz. presajanju tako sobnih rastlin, kot rastlin ki uspevajo na prostem.

Substral Premium univerzalna zemlja za lončnice z Osmocoti vsebuje edinstveno in revolucionarno tehnologijo Fibersmart. Lesna vlakna so 100 % naravna ter zagotavljajo popolno teksturo za idealno drenažo (voda ne zastaja). To zagotavlja optimalno ravnovesje med zrakom in vodo in zagotavlja odlične pogoje za razvoj močnega koreninskega sistema.

Sestava: šota, kompost iz rastlinskih ostankov, lesna vlakna, kompostirano lubje, gnojilo Osmocote.

PRESAJANJE

V posode:

  1. Izberite primerno veliko posodo.
  2. Na dno posode nasujte plast (5 cm) gramoza ali glinoporja. Na to plast nasujemo plast Substral Premium univerzalne zemlje za lončnice z Osmocoti.
  3. Postavite rastlino v posodo (npr. na sredino lonca) in posodo dopolnite z zemljo. Pustite približno 2 cm praznega prostora. Rastlino rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.

Na prostem:

  1. Izkopljite sadilno jamo glede na velikost koreninske grude.
  2. Na dno sadilne jame nasujte drenažno plast (gramoz, glinopor) in jo prekrijte s plastjo (približno 5-6 cm) Substral Premium univerzalne zemlje z Osmocoti, zemlja za balkonske rože.
  3. Postavite rastlino na sredino sadilne jame. Bodite pozorni, da pri tem ne poškodujete koreninske grude. Sadilno jamo zapolnite z mešanico zemlje (50% vrtne zemlje in 50% Substral Premium zemlje z Osmocoti. Rastlino pritisnite ob podlago in vse skupaj dobro zalijte.

pelargonijev bakrenček Škodljivec na pelargonijah

Zasaditev drobnega cvetja - video