SUBSTRAL Naturen zemlja za paradižnike in zelenjavo brez šote

13,90 

Art. 7581

Lastnosti izdelka

Organsko
100% naravno
Brez šote Brez šote

Opis izdelka

Rastni substrat, ki ne vsebuje šote, z lesnimi vlakni, kompostiranim lubjem, kompostom iz rastlinskih ostankov, kokosovimi vlakni, minerali gline in organskim gnojilom.

Velikost pakiranja

40 l

Čas uporabe

Kupite zdaj
Kategoriji: ,

Opis

Substral Naturen zemlja za paradižnike in zelenjavo brez šote je primerna za vzgojo paradižnikov in druge zelenjave ter tudi za jagodičevje. Posebna sestava substrata spodbuja optimalno rast in nastanek plodov. S skrbno izbranimi nadomestki šote dosežemo optimalno sposobnost zadrževanja vode. Vsebuje visokokakovostno organsko gnojilo, ki prve 3 mesece oskrbuje rastline s hranili in ima takojšen in dolgotrajen učinek. Vsebuje tudi glinene minerale, naravni pripomoček za izboljšanje sposobnosti shranjevanja vode. Izdelana je iz pretežno obnovljivih surovin.

Sestava

Lesna vlakna, kompostirano lubje, kompost, kokosova vlakna.

Razvoj formulacije

Substral se kot tradicionalna blagovna znamka z izdelki za dom in vrt zaveda svoje odgovornosti. Sestavine naših substratov so skrbno izbrane in, če je le mogoče, regionalne. Naš cilj je trajnosten in v prihodnost usmerjen razvoj naših izdelkov: naše recepte razvijamo in preizkušamo v lastnih raziskovalnih obratih ter delamo na okolju prijaznih rešitvah za prihodnost.

Iz česa je sestavljena Substral Naturen zemlja za paradižnike in zelenjavo brez šote?

Lesna vlakna so idealna alternativa šoti, saj vlakna zagotavljajo optimalno ravnovesje med zrakom in vodo in s tem spodbujajo tvorbo koreninskega sistema.

Kompostirano lubje je zdrobljeno in kompostirano lubje, ki izboljšuje kakovost tal.

Kompost iz ostankov rastlin s svojo strukturo zagotavlja dobro zračnost zemlje.

Kokosova vlakna so tudi kakovostna alternativa šoti. Zelo hitro vpijajo vodo in imajo veliko sposobnost zadrževanja vode.

Vsem substratom je dodano organsko gnojilo, ki že od prvega dne oskrbuje rastline s hranili. Rastline so tako vsak dan optimalno preskrbljene s hranili tja do treh mesecev.

Substrati vsebujejo tudi izvleček palme juke, ki Izboljša sposobnost tal za shranjevanje vode, tako da se rastline ne izsušijo tako hitro. za zdravo in bujno rast rastlin

Kokosova vlakna kot material za večvrednostno recikliranjel (upcycling)

Kokosova vlakna so obnovljiva surovina. So stranski proizvod predelovalne industrije ki se uporablja odgovorno.

Gnojilo je primerno za ekološko kmetovanje

Surovine so primerne za ekološko pridelavo in so v skladu z uredbo ES o ekološki pridelavi in njenimi spremembami. Pridelane so bile na konvencionalni način.

Vrtnarjenje na okolju prijazen način z organskimi substrati brez šote Substral Naturen

Z izbiro prave zemlje ustvarite osnovo za uspevanje rastlin – saj vsa tla niso enaka. Rastlinam želimo ponuditi le najboljše. Substral Naturen zemlja za paradižnike in zelenjavo brez šote je namenjena vzgoji vrtnin, v njej se dobro počuti tudi jagodičevje. Za obilen pridelek – v sožitju z naravo. Pustite se prepričati visoki kakovosti, ki vašim rastlinam nudi optimalno osnovo za zdravo rast.

V dobro okolja – naš prispevek k bolj zelenemu planetu

Ta vreča je 80% narejena iz stare plastike.

To vrečo je 100% moč reciklirati.

Nenehno izboljšujemo našo embalažo, da zmanjšamo njen vpliv na okolje. Zato večinoma uporabljamo staro plastiko in embalažo, ki jo je mogoče reciklirati.

Nasvet za večvrednostno recikliranje (upcycling)

Vrečo lahko razrežete in jo ponovno uporabite na vrtu, kot folijo za mulčenje.

Nasveti za uporabo

Koliko vreč substrata potrebujete za visoko gredo?

  • 20 loncev premera 12 – 15 cm
  • 4 lonce premera 16 – 21 cm
  • 2 lonca premera 22 – 25 cm

Na vrtu: Substral Naturen BIO substrat potresite po gredici in jo s pomoč jo prekopnih vil, dobro zmešajte z vrtno zemljo.

Rastline v loncih:

  • Napolnite posodo (lonec) za sajenje s Substral Naturen BIO substratom.
  • Rastlino posadite v posodo in jo dopolnite z zemljo do vrha ter narahlo potlačite. Paziti morate, da rastlino posadite na isto globino na kateri je rastla do sedaj.
  • Na koncu dobro zalijte in pazite, da je zemlja ves čas vlažna.

Nato vse skupaj dobro zalijte in vzdržujte zemljo vlažno, zlasti v začetni fazi rasti.

Kaj moram upoštevati pri uporabi zemlje brez šote?

Zalivanje: šota dobro zadržuje vodo. Substrati brez šote imajo manjšo sposobnost zadrževanja vode kot substrati, bogati s šoto. Rastlino zalivajte nekoliko pogosteje, vendar z manj vode.

Gnojilo: substrat je obogaten z organskim gnojilom. Da bodo rastline res dobro uspevale, priporočamo, da približno po 2-3 mesecih rastline pognojite z organskim gnojilom.

PREBERITE TUDI

zemlja za paradižnik Vse o vzgoji in negi paradižnika