SUBSTRAL Naturen lepljivi trak, 5 m

11,39 

Art. 993

Lastnosti izdelka

BIO
Brez insekticidov
Hitro in enostavno
Že pripravljeno za uporabo

Opis izdelka

Za zaščito in monitoring pred malim zimskim pedicem, mravljami in krvavim ušem na sadnem in okrasnem drevju.

Velikost pakiranja

5 m

Dodatno pakiranje

2,5 m

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Substral Naturen lepljivi trak za drevesa je za uporabo že pripravljen trak zelene barve, ki se uporablja za zaščito sadnega in okrasnega drevja pred napadom plazečih se insektov, npr. gosenice zemljemerke, malih zimskih pedicev.

Namembnost

Preprečuje škode, ki nastanejo zaradi objedanja brstov na sadnem drevju in večini listavcev (kot so npr. hrast, javor, lipa idr.)

Substral Naturen lepljivi trak preprečuje tudi dostop mravljam in njihovemu izkoriščanju listnih uši.

V topli jeseni (začetek/sredina oktobra), se iz bub razvijejo gosenice, ki lezejo na drevo in tam izležejo od 200-300 jajčec, zato je v tem času drevesa smiselno oblepiti z lepljivim trakom. S tem preprečite izleganje jajčec in razvoj škodljivcev.

Ne vsebuje insekticidov.

Način uporabe

  1. V začetku oktobra najprej pazljivo zgladite lubje na višini 60 – 80 cm nad tlemi. Lubje morate zgladiti, da se trak kar najbolj prilega deblu.
  2. S pomočjo škatlice, lahko trak tudi odrežete na primerno dolžino. To pa naredite tako, da pritisnete perforiran rob navznoter in potegnete trak ven. Ko dosežete primerno dolžino, ga odrežete na perforiranem robu. Trak obvijete okoli debla, zlepite oba konca skupaj (naj se prekrivata ca. 10 cm) in ju učvrstite z priloženo plastificirano žico.
  3. Ko zaščitite drevo, pa ne smete pozabiti na oporo, tudi preko opore, lahko škodljivci prispejo v krošnjo drevesa. Tudi oporo zaščitite s trakom tako, kot je prikazano na embalaži. Ko ste trak pričvrstili na deblo odstranite zaščitno folijo.
  4. V mesecu februarju star trak zamenjajte z novim.

Priporočilo

S traku morate odstraniti vse prilepljene liste in druge predmete, ki bi lahko gosenicam pomagali pri prehodu.

PREBERITE TUDI

Nadležne mravlje