Skip to main content

Kaj morate vedeti o SUBSTRAL Naturen® BIO FORTE proti polžem

Substral Naturen BIO FORTE proti polžem je vaba v obliki peletev, ki je že pripravljena za uporabo. Uporablja se za zmanjševanje populacije polžev golačev (polžev ne želimo popolnoma uničiti, ampak želimo zmanjšati njihovo škodljivost).

Polži poleg tega, da nas jezijo, skupaj z deževniki ustvarjajo humus in odstranjujejo številne rastlinske in živalske odpadke. Med polže golače (polži brez hišice) spadajo tudi lazarji in slinarji.

Vsebuje naravno učinkovino železov (III) fosfat, ki se lahko uporablja tudi v ekološkem kmetijstvu. Železov (III) fosfat je nestrupen za toplokrvne živali in koristen za favno v tleh, ker se raztopi šele v polževem želodcu.

BIO FORTE proti polžem uporaba:

  • 400 g pelet zadostuje za površino ca. 133 m2
  • 1,2 kg pelet pa zadostuje za površino 400 m2

Kako in kdaj uporabiti BIO FORTE proti polžem?

Pelete BIO FORTE proti polžem uporabimo ob pojavu polžev oz. ko opazimo prve poškodbe na rastlinah. Enakomerno ga potresemo okoli rastlin zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko so polži najbolj aktivni. Posamezne pelete naj bodo med seboj oddaljene 8-10 cm, odmerek ne sme biti višji kot 3 g/m2.

Substral Naturen BIO Forte proti polžem lahko uporabite:

  • 4x v sezoni v razmaku 14 dni. Nekaj dni po nanosu, se izogibajte obilnemu zalivanju.

Peleti polže privabljajo slastnim okusom in jih s tem odvračajo, da bi se gostili z rastlinami. Po zaužitju se polž najprej preneha hraniti in ne povzroča več škode, nato pa se zavleče v zemljo oz. na neko odmaknjeno lokacijo, kjer pogine.

Polži se po zaužitju pelet ne slinijo in ne puščajo sledi. Prvi rezultati bodo opazni že po nekaj dneh. Čakalna dobe oz. karence ni, priporočamo pa, da pridelke pred zaužitjem operete.

Ne zamudite ničesar.

Ostanite v stiku z nami in redno vam bomo svetovali glede oblikovanja in nege vaše zelene oaze.

Izpolnite, prosimo, spodnja polja in potrdite prijavo na e-novice.

.