Skip to main content
  • sirup iz vijolic

Recept: sirup iz vijolic

Avtorica: dr. Katja Rebolj

Sestavine:

  • 20 g vijolic
  • 200 ml vode
  • 1 g citronske kisline
  • 200 g sladkorja

sirup iz vijolic

Priprava:

  1. Cvetove vijolice naberemo v steklen lonček in čeznje prelijemo vrelo vodo.

  2. Pustimo stati do naslednjega dne.

  3. Vodo z vijolicami nato precedimo v kozico in dodamo sladkor.

  4. Na majhnem ognju mešamo, da se ves sladkor raztopi.

  5. Segrejemo do vretja.

  6. Vrelo tekočino prelijemo v steklen kozarček in zatesnimo.

Tako pripravljen sirup lahko hranimo več mesecev v shrambi. Ko ga enkrat načnemo, ga shranjujemo v hladilniku.

Barva tako pripravljenega sirupa je očarljiva, temno vijolična do temno modra. Zato sirup uporabljamo za pripravo sladic in sladoleda ali iz njega naredimo naravno obarvano limonado.

Vir: Narava vedno zmaga

sirup iz vijolic