SUBSTRAL zemlja za rastline na prostem

12,90 

Art. STPT40

Lastnosti izdelka

Z dodanim gnojilom
Bujna rast
Spodbuja rast korenin

Opis izdelka

Substral zemlja za rastline na prostem je namenjena sajenju in presajanju vrtnic, grmovnic, iglavcev in tudi trajnic.

Velikost pakiranja

40 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

Substral zemlja za rastline na prostem je namenjena sajenju in presajanju vrtnic, grmovnic, iglavcev in tudi trajnic. Njena posebna struktura pospešuje izgradnjo močnega koreninskega sistema in omogoča stabilno rast. Zemlja za vrt, za rastline na prostem.

Prednosti

Zemlja za vrt je sestavljena iz izbranih visokokakovostnih naravnih sestavin, vključno s šoto, ki dobro zadržuje vlago in izboljša oskrbo z vodo. Zemlja je primerna tudi za posodovke na balkonih in terasah.

Substral zemlja za rastline na prostem je sestavljena iz skrbno izbranih, visokokakovostnih naravnih surovin. Organsko gnojilo in kompost zagotavljata optimalno oskrbo s hranili.

Substral zemlja za rastline na prostem vsebuje edinstveno in revolucionarno tehnologijo Fibersmart. Lesna vlakna so 100 % naravna ter zagotavljajo popolno teksturo za idealno drenažo (voda ne zastaja). To zagotavlja optimalno ravnovesje med zrakom in vodo in zagotavlja odlične pogoje za razvoj močnega koreninskega sistema.

Sestava

Kompost, šota, lesna vlakna, kompostirano lubje, organsko gnojilo.

Uporaba zemlje za vrt pri presajanju

V posode:

  1. Izberite primerno veliko posodo.
  2. Na dno posode nasujte plast (2 cm) gramoza ali glinoporja. Na to plast nasujemo plast Substral zemlje za rastline na prostem.
  3. Odstranite suhe, poškodovane in predolge korenine.
  4. Postavite rastlino v posodo (npr. na sredino lonca) in posodo dopolnite z zemljo. Pustite približno 2 cm praznega prostora. Rastlino rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.

Na prostem:

  1. Izkopljite sadilno jamo glede na velikost koreninske grude.
  2. Na dno sadilne jame nasujte drenažno plast (gramoz, glinopor) in jo prekrijte s plastjo (približno 5-6 cm) Substral zemlje za rastline na prostem.
  3. Postavite rastlino na sredino sadilne jame. Bodite pozorni, da pri tem ne poškodujete koreninske grude. Sadilno jamo zapolnite s Substral zemljo za rastline na prostem. Rastlino pritisnite ob podlago in vse skupaj dobro zalijte.

Ena vreča zemlje za vrt zadostuje za …

  • 4 velike posode (lonca premera 24 cm ali, korita dimenzij 21 x 21 x 21 cm)
  • 2 veliki posodi (lonca premera 30 cm ali, koriti dimenzij 25 x 25 x 25 cm)
  • 4 sadilni jame s premerom 30 cm

PREBERITE TUDI

zemlja za vrtnice Sajenje vrtnic jeseni