Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Cvetoča in trpežna zasadite v modnih barvah

Cvetoča in trpežna zasadite v modnih barvah
Z ga. Emo smo v Kranju (substralovi vrtičkarji) poleg zelišč sadila tudi modno zasaditev, ki bo poživila njen balkon. Izbrali smo nekaj modnih rastlin, ter tudi klasično trpežno belo bršljanko, ki bo z belimi cvetovi poživila zasaditev.
Katere rastline smo kombinirali v prvo korito
Prva zasaditev je predvidena kot ton v tonu (belo-modra kombinacija) . V njej zasledimo dvojno bršljanko z belimi cvetovi, Petunio »Violet Star«, ki ji ustreza vaša JZ lega. Običajno jo sadimo v posode, korita, bolj drzni pa tudi v vrtne grede. Obe rastlini bomosadili v ospredej.  preberite več.


Zasaditev balkonskih rastlin na pretežno sončnem balkonu!

Na kaj moramo paziti:
1. Izberemo rastline, ki dobro uspevajo na sončni legi na prodajnem mestu vam bodo znali svetovati (Lamprant in portulak, z malo nege in zalivanja;lantana, thunbergija, vinca,  tudi begonija dragon wing in sončna fuksija z več nege in rednim zalivanjem. 
Dodamo lahko še kak kalocefalus, baziliko različnih barv, viseč rožmarin, večino trav, smilj pa še kaj bi se našlo, na splošno vsa zelišča potrebujejo manj vode)
2. Kakovostni rastni substrat: Priporočamo izbor zemlje, ki posebno dobro skladišči vodo npr. Substral Aqua Control, ki vsebuje patentirano AquaMix sredstvo za uravnavanje vode ter ima dodana kokosova vlakna.
3. Rastlina potrebuje za premagovanje šokov več hranil v lahko dostopni obliki brez nevarnosti pregnojenja ali užiga. Priporočamo Osmocote specialna gnojila za balkonske rastline, ki se sproščajo enakomerno 6 mesecev, takrat, ko gnojilo rastlina potrebuje (ko je zalita in je primerna temperatura).
4. Spremljanje in hitro zatiranje morebitnega pojava škodljivcev (uši): Vsak zatiralec je strupen, zato rastline res redno pregledujemo, da preprečimo  širitev škodljivcev na vse rastline. Vse insekticide, tudi BIO pripravke uporabljao proti večeru, ko so vse koristne žuželke že v svojih zatočiščih. Če imate na balkonu uporabne zasaditve vam priporočamo, da posežete po rumenih ploščah ali  Naturen BIO naravnih insekticidih za okrasne rastline ali sadje in zelenjavo.
V kolikor gre za okrasnice in hud napad škodljivcev, vam priporočamo Careo insekticid, ki deluje preventivno in kurativno na večino sesočih in grižočih škodljivcev, zanesljivo in hitro.

 
Substral na Facebooku

   Youtube kanal

Aktualna opravila

Vremenska napoved

Vreme
Vir: www.slovreme.net


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.