Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Zelenica Jeseni

Tudi trava se veseli preživeti zimo brez bolezni. Priporočamo, da za njeno vitalnost poskrbite v  jesenskem času. Gnojenje s kalijevimi gnojili se bo zagotovo obrestovalo spomladi, ko bo trata zdrava in čudovita na pogled. Ne pozabite tudi na zadnjo košnjo in odstranjevanje listja. Za lažje delo priporočamo uporabo priročnega ročnega trosilnika.
Kaj pomeni jesenska oskrba trave za zelenico spomladi?
S pravilnim jesenskim gnojenjem poskrbite za dvig odpornosti travnih bilk, preprečite tudi  razvoj bolezni in poškodb zaradi mraza. Trava uspešno prezimi in vas s svojo vitalnostjo razveseli tudi v spomladanskem času.
S pravilnim jesenskim gnojenjem poskrbite za:
–    pripravo trate za prezimovanje (uspešna prezimitev)
–    obnovo in krepitev travne ruše (lepa trata in vitalna rast spomladi)
–    regeneracijo (obnova) trate po poletnem stresu (suša, temperaturni šok)

Za preprečevanje bolezni je treba pravilno gnojiti. Gnojila z večjo vsebnostjo dušika dodamo najpozneje v septembru. Konec septembra in v oktobru uporabljamo jesensko gnojilo za trato z večjo vsebnost kalija. Tako preprečimo pojav snežne plesni, ki se lahko pojavi v primeru, če z dušičnimi gnojili gnojimo prepozno.
Če oktobra uporabite gnojila, ki vsebujejo veliko dušika za rast, z veliko verjetnostjo pričakujte, da bo vaša trata spomladi zbolela. Poskrbite za zdravo, vitalno vrtno zelenico in jeseni uporabite jesensko gnojilo za trato v večjo vsebnostjo kalija. več...

Sadilne jame - gnojenje

Jesen je čas sajenja okrasnih in sadnih dreves in grmovnic, ki se, razen redkih izjem, lahko sadijo dokler zemlja ne zmrzne.
Dolgotrajna gnojila v obdobju nizkih temperatur niso več učinkovita, zato vam svetujemo uporabo klasičnih hitro delujočih mineralnih gnojil za rododendrone, vrtnice in žive meje. Rastlini bodo pomagala prebroditi šok presaditve in pospešila hiter razvoj koreninskega sistema za kakovostno ukoreninjenje mladih rastlin.
 
Substral na Facebooku

   Youtube kanal

Aktualna opravila

Vremenska napoved

Vreme
Vir: www.slovreme.net


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.