Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.
 

Hrana rastlin pozimi

Vse rastline v sobi in na prostem potrebujejo primerno zalogo dušika, fosforja in kalija ter mikroelementov za normalno rast in razvoj. Dušik (N) je pomemben za rast in daje rastlinam zeleno barvo, fosfor (P) je potreben za zdrav in čvrst koreninski sistem, kalij (K) pa rastlina potrebuje za razvoj cvetov. med mikroelementi pa so najbolj pomembni železo (Fe), cink (Zn), magnezij (Mg) in mangan (Mn).

Večina gnojil vsebuje mešanico hranilnih snovi v različnih razmerjih. Gnojila za sobne rastline se delijo na splošno na gnojila za listnate ali zelene rastline (vsebujejo veliko dušika)in gnojila za cvetoče rastline (vsebujejo veliko kalija). Gnojila, ki vsebujejo veliko mikroelementov lahko označimo za hitro delujoča hranila. Pomanjkanje le teh se največkrat kaže v rumenenju listnih žil ali območij med žilami.

Substralova gnojila in njihova sestava so prilagojena, da ustrezajo potrebam večini sobnih rastlin, še več, lahko vam ponudimo gnojilo, ki bo zadovoljivo oskrbovalo vaše cvetoče in listnate rastline (art. 701). Za vse, ki vas pesti pomanjkanje časa, pa je racionalnejša izbira uporaba dolgotrajnih gnojilnih palčk, ki bodo enakomerno dovajale hrano rastlini daljše obdobje (3 mesece). več

Kako razmnožujemo orhideje?

Razmnoževanje iz semena je za amaterskega vrtnarja precej težko izvedljivo, ker orhideje tvorijo večjo količino drobnih semen, ki ne vsebujejo endosperma. Torej bi 100.000 semen tehtalo le približno 1 gram. To pomeni, da je setev orhidej doma zelo težko izvedljiva. Še ena pomanjkljivost  razmnoževanja preko semen je, da traja zorenje semen nekaterih vrst orhidej do približno dve leti.
Veliko bolj zanimivo in lažje izvedljivo je razmnoževanje s potaknjenci.več o razmnoževanju orhidej

 

 
Substral na Facebooku

   Youtube kanal

Aktualna opravila

Vremenska napoved

Vreme
Vir: www.slovreme.net


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.