Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.
 

Balkonske zasaditve - na kaj moramo biti pozorni

Posebno pozornost moramo posvetiti tudi mestu kam bomo korita postavili. Paziti moramo, da bodo korita dobro pričvrščena, da nam jih ne bo prevrnila že najmanjša sapa in uničila ves naš trud.

Pri samih zasaditvah moramo biti pozorni na barvne kombinacije, pri katerih ne smemo gledati samo na barvo cvetov, temveč nekoliko širše in moramo upoštevati tudi barve korit, ograje in fasade same hiše. Vedeti moramo, da želimo z zasaditvijo balkonov in teras hišo obogatiti in polepšati.

Pred samim sajenjem moramo izbrati tudi primerna korita in posode, kar sedaj ni več težko, kajti na izbiro je veliko različnih vrst korit in posod, vseh možnih velikosti, oblik in barv.
Preberite več...

 

Skrb za balkonske rastline poleti

Poleti moramo balonsko cvetje primerno zalivati, dognojevati in redno pregledovati, da preprečimo napad škodljivcev. Suhe cvetov in liste redno pobiramo in tako poskrbimo za bujno cvetenje in zdrave rastline.

 

Zalivanje

Pogostnost zalivanja je odvisna od več dejavnikov, najpomembnejši so: vreme, lega, vrsta rastline.

Zalivamo v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah, če ne gre drugače tudi pozno popoldan, vendar je zalivanje zjutraj in dopoldan bolj priporočljivo.

Raje ne zalivamo z vodo, ki smo jo ravnokar natočili iz vodovodne pipe. Najbolje je, da tako vodo pustimo stati preko noči in jo uporabimo naslednji dan.

Če so vaše balkonske okrasne rastline kljub temu, ste izbrali take, ki ljubijo sončne-vroče lege, vedno žejne, imate dve možnosti za izboljšanje zadrževanja vode oz. manj zalivanja v vročih dneh poletja:

  1. Izbor ustreznega korita ali zalivalnega sistema
  2. Izbor zemlje, ki bolje skladišči vodo in dodajanje zelenih kock Urbanscape za 50% manj zalivanja.
Dognojevanje

Seveda ne smemo pozabiti na dognojevanje. V poletnem času so rastline v obdobju največje rasti in je zato potreba po hranilih večja. Dognojujemo 1-2x tedensko s tekočimi gnojili (npr. Substral ali Asef), za boljšo absorpcijo hranilnih sovi vam priporočamo tekoče gnojilo z dodanim gvanom.

Mah in plevel na zelenici

Najboljši preventivni način preprečevanja širjenja plevelov in mahu je skrbna in redna nega trate. Travi moramo zagotoviti čimbolj optimalne pogoje za uspevanje. Tako bo kar najbolje izkoristila številne prednosti, ki so značilni za njeno rast. Močna zapleveljenost trate nam sporoča, da je rastišče slabo pripravljeno ali pa je pomanjkljivo oskrbovano. Zato je njena rast šibka, kar hitro izkoristijo druge rastline in zapolnijo nastale praznine. Prav nasprotno pa se dogaja, ko ima trata vsega dovolj. Takrat je njena je rast močna in dominantna.

Preberite več...

 

Pregledovanje in zaščita pred škodljivci

Rastline redno pregledujemo, da preprečimo morebitni napad listnih uši in ostalih škodljivcev. Priporočam preventivno uporabo Careo kombiniranih paličic Celaflor, ki bodo zagotavljale dognojevanje, hkrati pa delujejo proti vsem grizočim in sesajočim škodljivcem.

V kolikor ste napad škodljivcev že opazili, vam svetujemo uporabo Careo razpršila Celaflor, ki je že pripravljeno za uporabo. Nobenih insekticidov ne uporabljamo preko dneva, najbolje je, da jih nanesemo v večernih urah.

 
Substral na Facebooku

   Youtube kanal

Aktualna opravila

Vremenska napoved

Vreme
Vir: www.slovreme.net


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.