SUBSTRAL zemlja za sejanje, pikiranje in zelišča

6.49 

Art. 767

Lastnosti izdelka

Nov izdelek
Spodbuja rast korenin

Opis izdelka

Za uporabe že pripravljen rastni substrat za sejanje in pikiranje ter vzgojo zelišč.

Velikost pakiranja

20 l

Čas uporabe

Opis

Namembnost

Zemlja za sejanje in pikiranje ter vzgojo zelišč je namenjena sajenju, presajanju in vzgoji mladih rastlin. Zemlja za vrtnine za odlično rast in razvoj.

Potaknjenci in semena so majhni in zelo občutljivi. Ker so praktično brez koreninskega sistema, je za njih zelo pomembno, da jim omogočimo optimalne pogoje za njihovo ukoreninjenje in hitro začetno rast.

Sestava

Bela šota, črna šota, kompost, kremenčev pesek.

Zemlja za vrtnine- uporaba

  1. Ustrezno posodo (lonec, korito) ali sadilne plošče napolnite z zemljo in površino poravnajte. Uporabite samo nove ali dobro očiščene posode (preprečevanje bolezni).
  2. S pomočjo palčke za pikiranje naredite luknjo v substrat. Seme oz. mlado rastlino postavite v luknjo. Majhna semena razporedite po posodi in jih prekrijte s tanko plastjo zemlje. Pri mladih rastlinah pazite, da listi rastlinic ostanejo nad zemljo in se je ne dotikajo. Mlado rastlinico rahlo pritisnite ob podlago. Dobro zalijte.
  3. Pri sajenju zelišč dodajte zemljo za sejanje, pikiranje ter vzgojo zelišč na dno jame. Zelišče posadite in jamo zapolnite z zemljo. Posajeno rastlino pritisnite ob podlago in dobro zalijte.

PREBERITE TUDI

zemlja za vrtnine Ustvarite vrt v mestu

Zasaditev zelišč -video