SUBSTRAL tekoče gnojilo za mediteranske rastline, 2 l

12.89 

Art. 710

Lastnosti izdelka

Z naravnimi biospodbujevalci
Nova formulacija
Bujno cvetenje
Varno po uporabi

Opis izdelka

Substral tekoče gnojilo za mediteranske rastline je visokokakovostno tekoče gnojilo z naravnimi biostimulansi, ki vašim rastlinam že od prvega dne zagotavlja vsa pomembna osnovna hranila in mikrohranila.

Velikost pakiranja

2 l

Čas uporabe

Kupite zdaj

Opis

SUBSTRAL tekoče gnojilo za mediteranske rastline je visokokakovostno tekoče gnojilo z dodanimi naravnimi biospodbujevalci, ki vaše rastline od vsega začetka oskrbuje z vsemi nujno potrebnimi osnovnimi hranili ter mikrohranili.
Številne balkonske rastline, kot so npr. surfinije in petunije, pa tudi citrusi in druge mediteranske rastline potrebujejo veliko železa, sicer lahko pride do rumenenja listov (kloroza). Zato je gnojilu dodano železo, ki zadosti njihovim potrebam.

Gnojilo SUBSTRAL tekoče gnojilo za mediteranske rastline:

  • zagotavlja bujno in zdravo rast
  • dviguje toleranco na sušo in stres zaradi slabih rastnih pogojev
  • krepi in poskrbi za bujno in dolgotrajno cvetenje preko celotne sezone.

Razlika med negnojenimi rastlinami in rastlinami gnojenimi z novim Substralovim gnojilom za balkonske rastline je dobro vidna že po 7 dneh.

Sestava: organsko-mineralno gnojilo NPK 7-3-5 z dodanim železom in nizko vsebnostjo klora.
Št. dovoljenja za promet: 3434-34/2018/2 z dne 4.10.2018, izdano pri MKGP.

Uporaba- tekoče gnojilo za limone in druge mediteranske rastline

Gnojilo uporabljajte v času rasti rastlin. Prvič ga lahko uporabite 14 dni po sajenju oz. presajanju rastlin. Pri občutljivih rastlinah in v primeru neustreznih rastnih razmer zmanjšajte odmerek in pogostnost gnojenja.

Z raztopino gnojila ne zalivajte po listih in cvetovih. Če se nam to vseeno pripeti, jih prelijte s čisto vodo. Izsušene rastline pred uporabo najprej gnojila zalijte. Gnojite zjutraj ali zvečer, da se izognete direktni sončni svetlobi na rastlinah.

Odmerek: 1 pokrovček (40 ml) dodajte v 5 litrov vode za zalivanje. Ob visokih temperaturah in povečanem izhlapevanju odmerek gnojila zmanjšajte (20-30 ml / 5 l vode za namakanje).

  • Citrusi, oleander, mediteranske rastline gnojite vsakih 5 dni (od aprila do septembra), kasneje 1x mesečno (od oktobra do marca).
  • Balkonske rastline z visokimi potrebami po hranilih (npr. datura, surfinije) na sončnih legah gnojimo 2x tedensko.
  • Balkonske rastline z nizkimi potrebami po hranilih (npr. fuksije, begonije, vodenke) in rastline v polsenčnih legah gnojimo 1x na teden.

PREBERITE TUDI

Pomaranče, limone in ostali citrusi

 

Dodatno