SUBSTRAL specialna zemlja za citruse

3.69 

Art. 762

Lastnosti izdelka

Z naravnimi biospodbujevalci
Z dodanim gnojilom
Z Osmocoti

Opis izdelka

Specialni rastni substrat posebej prilagojen zahtevam citrusov. Obogatena z gnojilom za začetno rast ter z gnojilom Osmocote, ki ima dolgotrajno delovanje.

Velikost pakiranja

3 l

Čas uporabe

Kupite zdaj
Kategoriji: ,

Opis

SUBSTRAL specialna zemlja za citruse je namenjena za sajenje in presajanje vseh vrst citrusov: pomaranč, grapefruitov, limon,… SUBSTRAL zemlja za citruse je mešanica visokokakovostnih belih in črnih šot ter lubja. Njena sestava zagotavlja idealno strukturo in zadržuje primerno kislost zemlje.

Za zdravo rast vaših citrusov vam priporočamo, da jih presadite vsako leto ali vsake 2 leti (zgodaj spomladi). Nov lonček naj bo malo večji od prejšnjega. Zalivajte zmerno, priporočamo vam, da vodo pred zalivanjem prekuhate (demineralizirate – omehčate).

Za dognojevanje uporabljajte specialna gnojila za citruse.

Substrat je obogaten z mešanico gnojil: začetnim gnojilom starter«; ES gnojilo NPK 10+52+10 in gnojilom z dolgotrajnim delovanjem Osmocote; ES gnojilo NPK 15+09+09

pH: 5,5 – 6,0

Sestava

Mešanica črne in bele šote, lubje.

Uporaba

Uporaba pri lončnicah

  1. Izberite primerno veliko posodo.
  2. Posodo postavite na podstavek in vanjo nasujte plast drenažnega materiala (pesek oz. glinopor) v višini 5 cm. Na to nasujte nekaj cm debelo plast Substral specialne zemlje za citruse.
  3. Rastlino postavite na sredino posode in posodo dopolnite z zemljo. Na koncu vse skupaj temeljito zalijte.

Uporaba na vrtu

  1. Skopljite jamo v velikosti koreninske grude
  2. Na dno jame nasujte plast drenažnega materiala (pesek, glinopor), ki bo poskrbel za odvodnjavanje in nanj nasujte plast Substral specialne zemlje za rože.
  3. Rastlino postavite na sredino jame, pazite, da pri tem ne poškodujete koreninskega sistema. Jamo zasujte z mešanico Substral specialne zemlje za citruse in vrtne zemlje v razmerju 50:50. Nasuto zemljo pohodite in sadiko temeljito zalijte.

PREBERITE TUDI

kisla zemlja Vse o borovnicah