SUBSTRAL 2 v 1 gnojilo za travo s herbicidom, 800 g

10.49 

Art. 746-1

Lastnosti izdelka

Uničuje širokolistni plevel v trati
Gosta in bujna trata
Z dodanim gnojilom

Opis izdelka

  • Poskrbi za bujno rast trave.
  • Vzpodbuja tvorbo in razrast koreninskega sistema.
  • Gnojilu je dodano železo, ki obarva travo v temno zeleno barvo in preprečuje nastanek mahu.

Velikost pakiranja

800 g ( za 40 m2)

Dodatno pakiranje

2 kg   |   5 kg

Čas uporabe

Opis

PREDNOSTI IZDELKA

  • Sredstvo Substral 2v1 se uporablja kot selektivni, listni (foliarni) in translokacijski herbicid ter gnojilo. Učinkovini 2,4-D in dikamba sta translokacijska listna (foliarna) herbicida, ki imata selektivno delovanje. 
  • Delujeta proti širokolistnim rastlinam (dvokaličnicam). V rastline prodreta preko listja in le v majhnem obsegu preko korenin ter se preneseta v vse rastlinske dele. V rastlinah spodbujata delitev celic, pri čemer pride do deformacije rastline in njenih organov: spiralno zavijanje stebel, kodranje listov, pojav novotvorb ipd. Zaradi intenzivne rasti, rastline porabijo rezervno hrano in odmro.

Sredstvo zatira: navadno marjetico (Bellis perennis), smiljke (Cerasium spp.), hmeljno meteljko (Medicago lupulina), ozkolistni trpotec (Plantago lanceolata), veliki trpotec (Plantago major), navadno plazečo zlatico (Ranunculus repens), navadni regrat (Taraxacum officinale) in detelje (Trifolium spp.). Sredstvo zmanjšuje zapleveljenost z navadnim rmanom (Achillea millefolium) in srednjim trpotcem (Plantago media). Sredstvo ne zatira jetičnikov (Veronica spp.).

Oblika formulacije: zrnina (granulat) (GR)

Vsebuje: Gnojilo NPK 22-5-5, ki vsebuje ureo formaldehid, 2,4-D, Dikamba

Osnovna odločba o registraciji št. U34330-8/2014/1 z dne 19.2.2014, z vsemi spremembami izdana pri UVHVVR, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Navedena uporaba je v skladu z odločbo o registraciji.

Skladiščenje

Sredstvo hranite v originalni embalaži, v hladnem in suhem prostoru pri temperaturi nad 0°C. Odprto embalažo imejte dobro zaprto. Sredstvo hranite izven dosega otrok. Hraniti ločeno od hrane, pijače in krmil.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!

»SREDSTVO SE SME PRODAJATI SAMO OB PREDLOŽITVI POTRDILA O PRIDOBITVI ZNANJ IZ FITOMEDICINE.«

Najboljši čas uporabe 

  • od marca do septembra

Na istem zemljišču je dovoljena le ena uporaba v eni rastni dobi na že osnovanih površinah trate. Tretira se v času najbolj intenzivne rasti trate. 

Najboljše rezultate dosežete, če tretirate spomladi, v času najbolj bujne rasti plevela, ko je plevel v razvojni fazi od razvitih 4 pravih listov do razvojne faze, ko je cvetenje končano (BBCH 14-69).

Uporaba

  • Za gnojenje trate.
  • Za zatiranje nekaterih vrst širokolistnega plevela v odmerku 2 kg na 100 m2

Sredstvo enakomerno potrosite po površini trate s pomočjo trosilnikov, kot sta SUBSTRAL® Handy Green ali SUBSTRAL® Easy Green. Če gnojilo trosite ročno, obvezno uporabite zaščitne rokavice. 

Opozorilo

Sredstva ne smete uporabljati, ko je trava v stresnih situacijah, v sušnih razmerah in pri visokih temperaturah zraka ter če je temperatura tal nižja od 8°C.

Če dva dni po tretiranju ne dežuje, je treba trato temeljito zaliti. Trate se ne sme kositi vsaj 2 do 3 dni pred in po uporabi sredstva.

Po setvi trate, se sredstva na tej površini ne sme uporabljati vsaj 6 mesecev po vzniku trave. 

V primeru, da je trato potrebno dosejati, se sredstva na tej površini ne sme uporabljati vsaj šest tednov. 

Potrebno je preprečiti vsakršno zanašanje in neposreden stik granulata z zasaditvami cvetlic ali drugih okrasnih rastlin, vključno z grmovnicami in drevesi. 

Če na trati rastejo okrasne čebulnice (npr. tulipani), se sredstvo lahko uporablja le pod pogojem, da so listi teh okrasnih čebulic že naravno odmrli in da se jih pred tretiranjem s sredstvom odstrani. Prvi štirje odkosi trave po tretiranju se ne smejo uporabiti za zastiranje. Kompostirani ostanki se smejo uporabljati šele po šestih mesecih kompostiranja.

Posebno opozorilo: Sredstva se ne sme uporabljati na javnih površinah, vključno z golf igrišči in športnimi igrišči ter objekti gospodarske javne infrastrukture, kot so ceste in železnice.

Dodatne informacije

Teža0.894 kg

Dodatno

Morda vam bo prav tako všeč…