ASEF 3 v 1 popolno gnojilo za travo

18.26 

Art. 820

Lastnosti izdelka

Uničuje širokolistni plevel v travi
Uničuje mah ter preprečuje njegov nastanek
Gosta in bujna trata
Z dodanim gnojilom

Opis izdelka

ASEF 3v1 popolno gnojilo za travo za bujno in gosto trato brez plevelov in mahu.

Velikost pakiranja

1,75 kg

Čas uporabe

Opis

Prednosti izdelka

Ima trojni učinek

  • gnoji travo,
  • uničuje širokolistni plevel, 
  • zatira mah. 

Uspešno zatira večletne širokolistne plevele v trati (slak, regrat, koprive, marjetice). Herbicida delujeta po vzniku plevelov v njihovi bujni rasti. Sta hitro razgradljiva herbicida. 

Dušik v gnojilu ohranja travo gosto in zeleno. Vrzeli, ki nastanejo po odmrtju plevelov in mahu pa se hitro zapolnijo. 

Kalij krepi celične stene in dviguje odpornost proti stresnih dejavnikom (vročina, suša). 

Droben in fin granulat omogoča enakomerno trosenje in zagotavlja optimalno oskrbo korenin s hranili.

Oblika formulacije: granule (G)

Vsebuje: gnojilo NPK 14-0-5, MCPA, MEKOPROP-P, železov sulfat

Način delovanja

Asef 3 v 1 se uporablja kot selektivni translokacijski herbicid in gnojilo v trati. MCPA in mekoprop–p sta translokacijska listna (foliarna) herbicida in imata selektivno delovanje. Delujeta proti širokolistnim rastlinam (dvokaličnicam). 

V rastline prodreta preko listja in le v majhnem obsegu preko korenin ter se preneseta v vse rastlinske dele. V rastlinah spodbujata delitev celic, pri čemer pride do deformacije rastline in njenih organov: spiralno zavijanje stebel, kodranje listov, pojav novotvorb ipd. Zaradi intenzivne rasti, rastline porabijo rezervno hrano in odmro.

Osnovna odločba o registraciji št. 327-02-272 z dne 28.1.2002, z vsemi spremembami izdana pri UVHVVR, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Navedena uporaba je v skladu z odločbo o registraciji.

Skladiščenje: Sredstvo hranite v originalni embalaži, v hladnem in suhem prostoru pri temperaturi nad 0°C. Odprto embalažo imejte dobro zaprto. Sredstvo hranite izven dosega otrok. Hraniti ločeno od hrane, pijače in krmil.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!

»SREDSTVO SE SME PRODAJATI SAMO OB PREDLOŽITVI POTRDILA O PRIDOBITVI ZNANJ IZ FITOMEDICINE.«

Čas uporabe

  • od aprila do avgusta

Sredstvo se uporablja v suhem in toplem vremenu ter na vlažnih tleh. Na istem zemljišču se sme sredstvo uporabiti največ enkrat v eni rastni dobi

Uporaba

Sredstvo Asef 3v1 se uporablja za:

  • gnojenje trate,
  • kot selektivni translokacijski herbicid za zatiranje širokolistnega plevela ter mahu v trati.

Odmerjanje

  • 35 g/m2 (350 kg/ha).

Sredstvo se enakomerno nanese na površino s pomočjo trosilnikov, kot sta SUBSTRAL® Handy Green ali SUBSTRAL® Easy Green za gnojila ali z ročnim raztrosom ob obvezni uporabi zaščitnih rokavic.

Najboljši rezultat se doseže spomladi v času najbolj bujne rasti. 

Nekaj dni po tretiranju so opazne spremembe, trata postane temno zelene barve. Mah potemni in odmre. Po dveh tednih je treba odstraniti odmrli mah z grabljami ali prezračevalnikom trate, da se s tem omogoči razvoj in razrast travnih bilk. 

Plevel takoj po uporabi sredstva prične bujno rasti, potem pa se prične sušiti in odmirati. Delovanje sredstva proti plevelu je vidno od 4 do 9 tednov po tretiranju.

Pred uporabo preberite

Sredstvo se sme uporabljati le na dobro razvitih tratah. Na mladih, komaj posejanih oziroma ne v celoti razvitih tratah pa ne. Sredstva se ne sme uporabljati na trati mlajši od 6 mesecev oziroma trati, ki še ni dobro razvita.

Če dva dni po tretiranju ne dežuje, je treba trato temeljito zaliti

Trate se ne sme kositi vsaj 2 do 3 dni pred in po uporabi sredstva. 

Ker sredstvo vsebuje železo, lahko pri nepazljivi uporabi pride do nastanka madežev na okrasnih kamnih, robnikih ipd. 

Sredstva se ne uporablja v sušnih razmerah ali če so tla pred uporabo prekomerno vlažna. S sredstvom se ne tretira v vetrovnih razmerah. 

Sredstva se ne sme uporabljati v bližini cvetlic, pod drevesi in grmovnicami. Če na trati rastejo okrasne čebulnice (npr. tulipani), se sredstvo lahko uporablja le pod pogojem, da so listi teh okrasnih čebulic že naravno odmrli in da se jih pred tretiranjem odstrani.

OPOZORILO: Sredstva se ne sme uporabljati na javnih površinah, vključno z golf igrišči in športnimi igrišči ter objekti gospodarske javne infrastrukture, kot so ceste in železnice.

Dodatne informacije

Teža1.935 kg