Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Pomanjkanje kalija v tleh.


"Ponovno vam pošiljam slike, tokrat fotografije kivija, kateremu so enako kot lani porumeneli listi , sedaj se pa od roba sušijo. Imam 3 sadike od tega se je opisano zgodilo samo 2 sadikam. Lansko leto so se do jeseni tako listi sušili poganjal pa ni več. Zalit je dovolj, ni pod streho je na zahodni strani."
 Po slikah sodeč gre za pomanjkanje kalija v tleh. Kivi dobro pognojite, 1. ga morate že spomladi, nato pa še enkrat jeseni. Uporabite "sadjarsko" gnojilo, ki vsebuje manj dušika, zato pa več fosforja in kalija. v Semenarni ali katerikoli drugi kmetijski trgovini ga boste našli. Gnojilo naj od mikroelementov vsebuje železo in magnezij.

... seznam vprašanj iz te teme
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.