Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Kakšno zemljo naj uporabim?


"Po kar nekaj mukah mi je vendarle uspelo dobiti ta grmiček v ponedeljek.
Predno ga dam iz rok ( 22.8.2009 ) bi ga rad presadil v večji lonček. Kakšno zemljo naj uporabim?
Ko sem ga danes zjutraj ogledoval sem videl na treh štirih listih vijugaste črte in pri vztrajnem ogledovanju sem našel na enem od listov na spodnji strani kak centimeter dolgega zelenega črva ali gosenico. S kom naj grm zaščitim pred to nadlogo."
 Glede na to, da ste našli gosenico, vam predlagam da, ko boste presajali dobro pregledate tudi korenine in zemljo, da se ne bo kaj "prešvercalo". Kar se tiče zemlje, rastlina nima kakšnih posebnih zahtev, uporabite lahko kakšno zemljo za sobne rastline oz. lončnice ali pa kakšno namenjeno mediteranskim rastlinam. Obe lahko najdete tudi na naši spletni strani pod oznakami 776 - Terra Magma Zemlja za lončnice z dodatkom islandske lave SUBSTRAL ali 757 - Naturen zemlja za citruse in mediteranske rastline SUBSTRAL.
Za zaščito pred gosenicami je najbolj enostavno, da grm pregledate in sicer proti večeru, ko vročina popusti, se vsa možna nadloga pojavi na listih. Če tega ni veliko, jih lahko odstranite ročno, drugače pa morate uporabiti kakšen insekticid. Med našimi izdelki boste našli insekticide Careo, ki vas bodo rešili tudi te nadloge, priporočam pa vam uporabo razpršila (označen z 958) ali spraya (959).

... seznam vprašanj iz te teme
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.