Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Metličnik ali omelce.


"Zanima me kako se imenuje ta grmiček s prekrasnim cvetjem in kje se ga lahko nabavi. Videl sem ga v Izoli zato me zanima če bi uspeval tudi v Ljubljani."
 Grmiček se po latinsko imenuje Callistemon, po slovensko pa metličnik ali omelce. Izhaja iz Avstralije in je za gojenje zelo nezahtevna rastlina. Dobro prenaša sušo in visoke temperature, občutljiv pa je na nizke temperature, zato ga je potrebno prezimiti kot npr. oleandrOb Obali, kjer je klima malo bolj mila uspeva na prostem, v Ljubljani pa bi ga morali zaščititi pred zimskim mrazom.
Nabavite ga lahko v vseh večjih vrtni centrih (Bauhaus, Obu, Merkur) in pri vrtnarjih (Breskvar, Gašperlin,...).

... seznam vprašanj iz te teme
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.