Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Zatiranje mahu in plevela na zelenici- pomembni napotki

marec-november
 Pri uporabi sredstev za zatiranje mahu in uničevanja plevela moramo upoštevati nekaj osnovnih napotkov

  • Pri uporabi natančno upoštevamo navodila. Če bomo z doziranjem pretiravali, lahko na trati povzročimo še več škode.
  • Sredstva ne uporabljamo na trati, ki je mlajša od pol leta.
  • Temperatura mora biti vsaj 10°C.
  • Nikoli jih ne uporabljamo na sveže pokošeni trati (vsaj 3-4 dni po košnji) in tudi po nanosu vsaj 3-4 dni ne kosimo.
  • Če 36 ur po nanosu ne dežuje, zalijemo.
  • Sredstvo za uničevanju mahu vsebuje železo, zato moramo paziti na madeže na okrasnih kamnih, robnikih in tudi na naših oblačilih. Z omenjenih površin najprej pometemo ostanke uporabljenega sredstva, šele nato zalijemo.
  • Sredstvo za zatiranje plevelov uporabimo pred cvetenjem plevelom.
  • Na golih mestih, ki nastanejo po uporabi sredstva za zatiranje mahu in plevela, ni priporočljivo takoj sejati trave. Odstraniti moramo vrhnjo plast zemlje in jo nadomestiti z novo.

Katero sredstvo izbrati

V primeru plevela potrebujemo gnojilo Substral 2v1 z dodanim herbicidom, če pa našo trato napadata oba, plevel in mah, uporabimo gnojilo Substral 3v1 za travo z dodanim herbicidom za uničevanje plevela in sredstvom za zatiranje mahu.

Za nanos obeh uporabljamo trosilnik, pleveli in mah pa bodo odpravljeni v roku 14 dni. Po uporabi sredstev bodo pleveli najprej začeli bujno rasti, nato pa bodo odmrli. Mah počrni in odmre, odstranimo pa ga s pomočjo grabelj ali prezračevalnika.

2 v 1 gnojilo za travo s herbicidom SUBSTRAL

Gnojilo z dolgotrajnim delovanjem (do 100 dni) z dodanim sredstvom za zatiranje večino širokolistnih plevelov v trati. Prazna mesta, ki nastanejo na trati zaradi odmrtja plevelov, se zaradi posebne sestave gnojila hitro zapolnijo. Pri upoštevanju navodil ne povzroči ožigov trate.

Substral/Asef 3V1 popolno gnojilo za travo

Gnojilo za travo z dodanim herbicidom in zatiralcem mahu ima trojni učinek: gnoji travo, uspešno zatira večletne širokolistne plevele (slak, regrat, koprive, marjetice) in uničuje mah.

... seznam prihajajočih opravil

 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.