Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Uničevanje plevelov in spomladansko gnojenje

marec - maj
 Prva skrb skrbnega vrtnarja koncu aprila je zatiranje plevelov. Seveda jih lahko uničimo s primernimi herbicidi, toda če bomo le nekoliko neprevidni bomo s tem kaj hitro poškodovali tudi katero od ostalih rastlin. Predvsem, če želimo v zelenjavnem vrtu pridelati zdravo zelenjavo se, herbicidom raje odpovejmo. Res je, da bomo zato več ur prebili sklonjeni nad grede, toda jedli bomo neoporečno, zdravo in okusno hrano. Zgodnje pletje je zelo pomembno, saj odstranimo plevel še preden semeni in zato je manj možnosti, da se razseje v okolico. Plevel pulimo z ročnim orodjem in pri tem pazimo, da ga ne sekamo, saj lahko vsak delček začne ponovno rasti. Če grede oblikujemo na novo ali želimo stare prelopatiti, najprej odstranimo plevel in šele nato začnemo prekopavati. Zavedati se moramo, da pri lopatenju seme plevelov pride na površje in začne kaliti. Zato je boljše, da gredo zrahljamo samo s prekopnimi vilami. Na gredah z mladimi rastlinicami plevele pulimo ročno. Če je vreme suho, se pleveli že v nekaj urah posušijo, če pa je vlažno, jih moramo takoj odstraniti, ker lahko začnejo ponovno rasti. Plevele odstranimo tudi na gredah s trajnicami in okoli grmovnic. Hkrati s pletjem lahko opravimo tudi spomladansko gnojenje, površina gred, ki smo jih opleli je sedaj rahla in jo lahko pognojimo. Pri samem gnojenju bodimo previdni in gnojila ne mečimo kar tako povprek, temveč pognojimo tam kjer je to potrebno. Tako, da bodo imele koristi od gnojil predvsem okrasne rastline in vrtnine, ne pa tudi pleveli. Poleg tega ne pretiravajmo s količinami dodanih gnojil, le ta so v današnjem času zelo izpopolnjena in imajo v večini primerov dolgotrajno sproščanje. Zato zadoščajo že manjše količine gnojil. Večina nas zelenjavni vrt osnovno gnoji že jeseni, ko vrt tudi temeljito prekopljemo. Zato spomladi gnojimo le zmerno, kar se pravi da dognojimo le z manjšo količino gnojila in kljub temu bodo rastline skozi vse leto preskrbljene s hranili. V ta namen je zelo primerno tudi univerzalno gnojilo za vrt SUBSTRAL GRÜNKORN (Art. 737-3), ki se počasi sprošča in ima dolgotrajno delovanje. Gnojilo je primerno tudi za gnojenje sadnega drevjja, okrasnih grmovnic in iglavcev, kot tudi trate.

Priporočamo uporabo proizvoda:
Grünkorn Univerzalno gnojilo za vrt SUBSTRAL... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 

SaveSave


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.