Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

STOP MAH in dosejevanje trave

april-junj
 Mah je ena izmed največjih nadlog lepe trate. Če ne želimo, da se preveč razraste, ga moramo zatirati pravočasno in sproti, najbolj učinkovito pa je to spomladi in jeseni. Po odstranitvi odmrlega mahu moramo poskrbeti tudi za nastala prazna mesta, pri čemer si lahko pomagamo s takšno travno mešanico, ki bo skalila hitreje in tako prehitela mah in plevel.
 

STOP mah

Težave z mahom bomo odpravili s specialnim gnojilom STOP mah, ki preprečuje razvoj mahu v trati ter poskrbi, da se prazna mesta hitro zapolnijo. Po uporabi mah počrni in odmre v roku 14 dni, odstranimo pa ga s pomočjo grabelj ali prezračevalnika.

Sredstvo za uničevanju mahu vsebuje železo, zato moramo paziti na madeže na okrasnih kamnih, potkah, robnikih in tudi na naših oblačilih. Z omenjenih površin najprej pometemo ostanke uporabljenega sredstva, šele nato zalijemo.
 


 
Posebna travna mešanica Substral SOS

Prazna mesta, ki so nastala po odstranitvi mahu, hitro zapolnimo z dosejevanjem in tako prehitimo mah in plevel. Uporabimo Substral SOS travno mešanico, ki je zaradi kombinacije rastnega substrata, začetnega gnojila in travnih semen odlična za dosejevanje in zgoščevanje trate. Posebnost je njena sestava, saj vsebuje posebno trpežno ljuljko (mnogocvetna trava). Seme je zelene barve in tako nezanimivo za ptice, v oblogi semena pa se nahajajo hranilne snovi, ki pomagajo semenu, da hitreje skali (kali že pri temperaturi 6°C).
 

... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.