Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Skrb za plodovke

april - julij
 V preteklih tednih smo vsi sadili predvsem rastline iz skupine plodovk, kot so paradižnik , paprika, bučke, kumare. Seveda pa sedaj vse rastline potrebujejo nego in skrb. Kar se tega tiče je še posebno zahteven paradižnik, s katerim so najbolj pogosto križi in težave. Ko se paradižnik dobro prekorenini prične tudi z vegetativno rastjo, pri paradižniku sicer poznamo bolj in manj bujne sorte. Predvsem tiste bolj bujne nam bodo vzele nekaj več časa. Potrebno bo namreč predvsem redno odstranjevanje zalistnikov, ki sicer rastlini odvzemajo hranila, ki jih le ta potrebuje za nastavljanje socvetij. Poleg tega so rastline, ki imajo veliko zalistnikov manj zračne in se med njihovimi listi dalj časa zadržuje vlaga, kar poveča možnost nastanka okužb s krompirjevo (paradižnikovo) plesnijo. Zalistnike je najbolje odstraniti, ko imajo le ti velikost med 2-5 cm. Istočasno z odstranjevanjem zalistnikov lahko paradižnike že tudi privežemo. Pri privezovanju le teh bodimo pozorni, da stebel ne bomo pretrdo pričvrstili ob oporo, saj se lahko kasneje, ko bodo rastline rasle in se bo steblo še debelilo, zgodi da bo vrvica s katero smo rastlino privezali zaustavila rast. Saj se ne malokrat ob pretesnem privezovanju dogodi da vrvica rastlino dobesedno zaduši, ker se steblo na mestu, kjer je privezano ne more debeliti. Za privezovanje je najprimernejša nekoliko ohlapnejša osmica.

Poleg vseh zgoraj naštetih dejavnosti, pa je potrebno misliti tudi na prehrano rastlin, če ob sajenju nismo dodatno gnojili, lahko rastline sedaj še dognojujemo, za to so na razpolago različna gnojila. Med njimi so tudi specialna gnojila za paradižnike in zelenjavo. Če želimo, da bodo rastline celotno rastno sezono preskrbljene s hranili bomo uporabili OSMOCOTE GNOJILO ZA PARADIŽNIKE (Art. 730), ki se ima dolgotrajno delovanje. Sestava gnojila je prilagojena potrebam paradižnika in ostalih plodovk. Gnojilo pa odlikuje enostavna uporaba, saj ga potresemo okoli rastlin in na rahlo vkopljemo v zemljo.

Priporočamo uporabo proizvoda:
Osmocote Gnojilo za paradižnike SUBSTRAL... seznam prihajajočih opravil

 

Save


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.