Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Pomladanska oskrba trate

marec - maj
 Prvo spomladansko opravilo na trati je čiščenje trate. S tem odstranimo listje, odmrlo travo in druge vrtne ostanke, ki ne spadajo na trato. Tako prečesano trato pozorno pregledamo, če se na njej ni razvila snežna ali podobna plesen. Pri tem uporabimo pahljačaste grablje.
Nato trato prezračimo, za kar uporabimo posebne grablje z rezili, ki so namenjene odstranjevanju mahu, plevela in suhe, odmrle trave. Glede na količino suhe trave, plevela in mahu lahko uporabimo grablje, ki so opremljene z dvižno osjo, ki nadzira globino rezi. Za bolj »onesnažene trate« uporabimo grablje, ki imajo rezilo na obeh straneh in so poleg izrezovanja mahu in suhe trate namenjene tudi poravnavi terena in odstranjevanju listja, kamenja in smeti, ki so na trati. Trato moramo zračiti, da odstranimo filc (delci odmrlih in posušenih travnih bilk). S tem povečamo kroženje zraka, ki tako prodre globlje v tla. Zračenje trate omogoča boljšo rast korenin in preprečuje zbitost tal prav tako je po prezračevanju tudi rast trate bujnejša. Najbolj primeren čas za zračene trate je zgodaj spomladi.
Po prezračevanju trate, trato še enkrat močno pregrabimo z pahljačastimi grabljami, tako da odstranimo vse ostanke odmrle trate, mahu, kamenja,….

Nazadnje trato še pognojimo. Za enakomeren nanos gnojila lahko uporabimo posipalnik, kateremu je priložena tudi tabela za doziranje. Uporabimo lahko npr. Substralovo gnojilo za trato z dolgotrajnim delovanjem (deluje do 3 mesece). Gnojila z dolgotrajnim delovanjem so okolju prijazna, ker ne prihaja do izpiranja hranil v podtalnico in s tem onesnaževanja tako tal kot podtalnice. Če pa je v trati veliko plevela in mahu pa uporabimo gnojilo Asef 3 v 1, v katerem je poleg gnojila tudi herbicid, ki uničuje plevele v trati ter sredstvo za uničevanje mahu. Da se izognemo nevarnosti ožigov na trati, gnojila posujemo pred dežjem ali pa nanosu trato zalijemo.

Priporočamo uporabo proizvoda:
START gnojilo za travo z dolgotrajnim delovanjem (100 dni) SUBSTRAL... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.