Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Gnojenje vrtnih jagod

maj
 Gredo oz. greben na katerega bomo jagode posadili pripravimo vsaj mesec pred sajenjem. Odstranimo vse plevele, zemljo prekopljemo in na 1 m3 zemlje dodamo vedro komposta ali dobro preperelega gnoja. Če nimamo komposta oz. preperelega gnoja s pomagamo z naravnimi gnojili, kot je npr. Substral Naturen organsko gnojilo za sadje in zelenjavo z morskimi algami, vrtni zemlji pa izboljšamo z dodajanjem Substral Naturen Bio-substrata za vrt, če naša vrtna zemlja ni dovolj kisla.
Dva do tri tedne pred sajenjem pa gredo pognojimo še z mineralnim gnojilom, kot je npr. Substral Grünkorn univerzalno gnojilo za vrt ali pa Substral specialno gnojilo za vrt in jagodičevje.
Če smo pri pripravi grede pozabili na gnojenje, lahko gnojilo ob sajenju dodamo v sadilne jame. V tem primeru vam priporočano uporabo gnojila Substral Naturen Bio magične moči za rast korenin oz. gnojila Substral Osmocote gnojilo z dolgotrajnim delovanjem za jagodičevje in sadno drevje.
Jagode med rastjo redno dognojujemo in sicer pred cvetenjem in po obiranju. Pri tem lahko uporabimo tekoča ali granulirana gnojila. Pri gnojenju moramo paziti, da zrnca gnojila ne ostanejo na listih, ker lahko povzročijo ožige, prav tako pa moramo biti pozorni pri uporabi tekočih gnojil. Rastline zalivamo zjutraj, da se do večera osušijo (bolezni). Izogibati se moramo temu, da omočimo plodove in liste (nastanek bolezni, ožigi).
Za dognojevanje lahko izbiramo med vsemi že omenjenimi gnojili z izjemo gnojila Substral Osmocote, ki deluje 4 mesece in ga lahko ponovno dodamo po obiranju. Na voljo pa imamo tudi tekoče gnojilo in sicer Substral univerzalno tekoče mineralno gnojilo za vrt
Stare nasade jagod tudi gnojimo 3x letno in sicer zgodaj spomladi, drugič pred cvetenjem in tretjič po obiranju. Uporabljamo lahko vse zgoraj našteta gnojila.
Pri uporabi granuliranih gnojil moramo gnojilo, ki ga potresemo po površini zadelati v tla in površino dobro zaliti, da se zrnca raztopijo in da postanejo hranila v njih dostopna koreninam.... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 
 

 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.