Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Da bodo citrusi bolje uspevali

april - julij
 Citrusi ne prenašajo zmrzali, zato jih moramo gojiti v posodah. Plastičnih in kovinskih posod ne uporabljamo, ker potrebujejo veliko zračnost. Primernejše so glinene in lesene posode. Da bodo dobro uspevali, naj bo zemlja bogata z organskimi snovmi, rahla in dobro odcedna. Po potrebi napravimo na dnu posode drenažno plast iz gramoza, glinenih črepinj ali glinopora. Zemlja naj bo brez apnenca in rahlo kisla, sicer se bo hitro pojavila listna kloroza in rastlina bo pričela propadati.
Citruse moramo postaviti na sončno, zračno a zavetrno mesto na prostem. Na mesto za prezimovanje jih prenesemo šele pozno jeseni. Preko zime naj bodo na hladnem. V temnejših prostorih bodo odvrgli večino listja a se bo listje spomladi obnovilo. Preko zime jih zalivamo zelo skromno.Obrezovanje

Na obrezovanje niso občutljivi in jih lahko močno obrezujemo. Večina lastnikov se poslužuje oblikovalne rezi – rastlino obrezujejo tako, da ima obliko krogle na debelcu. Obrezujemo spomladi; skrajšamo poganjke in odstranimo polomljene in suhe veje.

Priporočamo uporabo proizvoda 708 - Gnojilo za citruse SUBSTRAL... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.