Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Citrusi

maj-avgust
 Citrusi so zimzelena drevesa, ki jih z malo truda lahko gojimo tudi pri nas. Ne prenesejo zmrzali, zato jih je potrebno pripraviti na prezimovanje, zunaj prezimijo le v obalnem pasu. Najbolje uspevajo na sončnem in zračnem mestu.

Gojimo v glinenih ali lesenih posodah, ker potrebujejo veliko zračnost. Zemlja naj bo brez apnenca in rahlo kisla, za zalivanje je najbolje, da uporabimo deževnico, nikakor pa ne smemo uporabljati vode direktno iz vodovodne napeljave, ker vsebuje preveč apnenca. Citrusi rastejo na območjih, kjer ni veliko padavin, zato jih zalivamo malo.

Za gnojenje citrusov uporabimo Substralovo gnojila za citruse (708), ki je namenjeno za vzgojo vseh oblik citrusov. Z svojo sestavo zagotavlja bujno cvetenje in oplodnjo, dodatek železa pa preprečuje rumenenje listov. V času rasti uporabljamo gnojilo 1x tedensko, v času mirovanja pa vsakih 14 dni. Če nam listi še vedno rumenijo pa vodi za zalivanje dodamo specialno Substralovo gnojilo z železom (735).... seznam prihajajočih opravil

 Save


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.