Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

Balkonske zasaditve - na kaj moramo biti pozorni

pomlad - poletje
 Posebno pozornost moramo posvetiti tudi mestu kam bomo korita postavili. Paziti moramo, da bodo korita dobro pričvrščena, da nam jih ne bo prevrnila že najmanjša sapa in uničila ves naš trud.

Pri samih zasaditvah moramo biti pozorni na barvne kombinacije, pri katerih ne smemo gledati samo na barvo cvetov, temveč nekoliko širše in moramo upoštevati tudi barve korit, ograje in fasade same hiše. Vedeti moramo, da želimo z zasaditvijo balkonov in teras hišo obogatiti in polepšati.

Pred samim sajenjem moramo izbrati tudi primerna korita in posode, kar sedaj ni več težko, kajti na izbiro je veliko različnih vrst korit in posod, vseh možnih velikosti, oblik in barv.

 

Izbira zemlje

Pomembna je tudi izbira zemlje za sajenje oziroma presajanje balkonskih rastlin. Dobra zemlja za balkonske rastline je sestavljena iz: šote, lesnih vlaken, kompostiranega lubja, rastlinskih kompostov hranilnih snovi in različnih dodatkov kot so glineni minerali, lavin granulat, … Vse to vam ponuja zemlja Substral Terra Magna univerzalna zemlja za lončnice ali Substral Aqua Control za zelo sončne lege.

 

Izbira rastlin

Izbira rastlin je najbolj odvisna od našega okusa, paziti pa moramo na pogoje v katerih bodo rastline rasle. Potrebno je vedeti katerim rastlinam ugaja senca, katere bolje uspevajo na sončni legi, katere potrebujejo veliko vode in katere manj. To je potrebno upoštevati ob sajenju, da nam kasneje slučajno ne bo žal.

 

Sajenje

Zemljo za presajanje damo v očiščeno in najbolje razkuženo posodo oz. korito. Paziti moramo, da ne zamašimo lukenj za odtekanje odvečne vode. Med zemljo lahko zamešamo tudi gnojilo Substral Osmocote, ki oskrbuje vaše rastline z vsemi potrebnimi hranili preko cele rastne sezone. Zemlji lahko namesto gnojila Osmocote dodamo palčke Celaflor Careo, ki je sestavljen in sistemičnega insekticida in gnojila z dolgotrajnim delovanjem in tako zaščitimo in hkrati pognojimo rastline.

V korito nasujemo toliko zemlje, da ostane še vedno dovolj prostora da koreninska gruda, ne gleda iz posode. Rastlino rahlo pritisnemo v podlago, okoli korenin pa dodamo zemljo. Vse skupaj rahlo potlačimo in dobro zalijemo.

Paziti moramo, da je prst ostane vseskozi vlažna in se ne sme izsušiti. Odcvetele cvetove in odmrle liste sproti odstranjujemo, da ne pride do bolezni, prav tako redno pregledujemo, da se na rastlinah ne pojavijo škodljivci.

Po končani zasaditvi korito redno zalivamo z vodo, kateri dodajamo tudi hranila. Na voljo je pester izbor gnojil, ki zadostijo prav vsakim potrebam rastlin.

Med Substralovimi gnojili boste prav gotovo našli tudi pravega zase:

Škodljivci

V času bujne rasti, pa se na balkonskih rastlinah radi pojavijo tudi škodljivci. Ti lahko s svojim grizenjem, sesanjem ali objedanjem listov povzročijo veliko škode in oslabijo rastline, katere lahko potem napadejo tudi različne bolezni.

Proti njim se lahko uspešno borimo z izdelki iz družine Celaflor Careo. Na voljo so v obliki granulata, koncentrata, razpršila ter palčk. Imajo širok spekter in dobro sistemično delovanje, niso nevarni čebelam in koristnim žuželkam. So enostavni in varni za uporabo in jih lahko uporabite večkrat na leto.

Želimo vam obilo uspeha in užitkov ob gojenju vaših rastlin.... seznam prihajajočih opravil

... naslednje opravilo
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.