Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Aktualna opravila

April je čas ko poskrbimo za trato

marec - maj
 V začetku aprila, ko naš vrt počasi zopet dobiva svoje barve je prav, da poskrbimo tudi za našo vrtno trato. Le ta v tem obdobju potrebuje kar nekaj naše pozornosti in našega časa. Prvo kar večina od nas spomladi stori je, da trato prezračimo. Z zračenjem trate bomo trati omogočili hitrejšo in bujnejšo rast, saj bomo s tem starejšemu koreninskemu sistemu omogočili nadaljnjo rast. S tem ukrepom, bomo trato še dodatno zgostili, saj se bodo travne bilke, ki bodo imele dovolj prostora in katerih korenine se bodo zopet zadihale in rasle, še bolj razraščale. Poleg tega so tla redno zraščenih tal manj zbita in zato bolje prepuščajo vodo. Poleg tega, da spomladi prezračimo zelenico na našem vrtu je primerno da le to tudi očistimo. Zato travo pregrabimo in s tem odstranimo odmrle travne bilje in ostanke rastlinja, ki se je na trati nabralo v pozni jeseni ali pa čez zimo ko ni bilo snega. Z grabljenjem bomo odstranili tudi kar nekaj mahu in tudi odmrle plevele. Seveda pa moramo biti pri tem opravilu tudi pozorni, predvsem na predelih kjer se nahaja mah, da tega ne bi še bolj raznosili po zelenici. Zavedajmo se tudi, da se s samim grabljenjem mahu ne bomo znebili za vselej, saj je ta predvsem v zgodnje spomladanskem času v prednosti pred travnimi bilkami. Vremenski pogoji v tem času so namreč kot naročeni za rast mahu, ki se še hitreje širi tam, kjer je trata redkejša ali pa na senčnih legah. Zato je zaplate, kjer v pretežni meri raste mah primerno pripraviti za dosejavanje trave. Kako to naredimo? Pri tem si lahko pomagamo s SUBSTRAL STOP MAH GNOJILO ZA TRAVO Z ODSTRANJEVALCEM MAHU. Gnojilo enakomerno potrosimo po predelih, kjer se pojavlja mah to vedno delajmo po dežju. Saj je takrat v tleh dovolj vlage, da se gnojilo raztopi in da odstranjevalec mahu prične delovati. Ker gnojilo vsebuje železov sulfat, se bo mah posušil, saj železo na mah deluje toksično. Ko se mah posuši s površine odstranimo ostanke suhih rastlinic, nato površino prerahljamo in dosejemo travo. Tako bodo gole zaplate, ki so nastale v boju proti mahu hitreje ozelenele. Po gnojenju z zgoraj omenjenim gnojilom, pa bo vaša trata 100 dni preskrbljena s potrebnimi hranili.

Priporočamo uporabo proizvoda:
Stop mah gnojilo za travo z odstranjevalcem mahu SUBSTRAL... seznam prihajajočih opravil

... predhodno opravilo ... naslednje opravilo
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.