Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Sadje

Kaki

 
 
Domovina kakija je Kitajska in Koreja, k nam pa je prišel iz Amerike preko Italije. Nekateri ga imenujejo tudi zlato jabolko.
Glede tal ni zahteven, uspeva tako v težkih kot v lahkih tleh, najbolj pa mu ustrezajo peščeno-ilovnata tla, ki so dobra založena s hranili in bogata s humusom. Ne mara pa preveč vlage v tleh.
Uspeva povsod, kjer rastejo breskve in vinska trata. Prenese zelo nizke temperature, če le te ne držijo preveč dolgo. Cvete dokaj pozno (maj, junij), dozori pa v mesecu oktobru oz. novembru. Zaradi občutljivosti plodov, ga ne smemo saditi na izpostavljene lege.
Poznamo več sort kakija, ki se med seboj razlikujejo glede dozorevanja in uživanja. Nekatere vrste lahko uživamo takoj po obiranju, druge pa je potrebno »omediti«.
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.