Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Sadje

Asimina

 
 
Asimina je pri nas dokaj nova sadna vrsta, ki prihaja k nam iz Severne Amerike. Ima nekaj prav zanimivih imen indijanska banana, paw-paw,…
Ugajajo ji predvsem globoka humozna tla, vendar dobro uspeva v vseh vrstah tal in je tolerantna na apnena tla.
Vzgajamo jo lahko kot drevo ali grm in ker sama oblikuje krošnjo, obrezovanje skoraj ni potrebno. Odporna je na zelo nizke temperature, vendar je mlade sadike pred mrazom vseeno potrebno zaščititi.
Zarode tretje leto po sajenju. Plod je podoben banani oz. mangu, zelene barve, ki se pred dozoritvijo obarva v rumeno. Plod ima tropski okus in vsebuje veliko ogljikovih hidratov, bogat je tudi z vitamini in minerali.
Plodovi dozorijo septembra oz. oktobra, lahko jih oberemo ali pa počakamo da odpadejo sami. Poleg plodu je zelo zanimiv tudi cvet, liste lahko uporabimo kot dekoracijo ali pa jih skupaj z vejicami uporabimo kot insekticid.
Prednost asimine je tudi v tem, da je ne napadajo bolezni in škodljivci.
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.