Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Cvetoče grmovnice

Malina (MALINJAK)

 
 
Naravno rastišče malin se razprostira v gozdovih, posekah, med grmovjem od nižin do subalpskega pasu po vsej Sloveniji. Malina je bila poznana že starim Grkom in Rimljanom, ki so jo uporabljali kot hrano in zdravilo.
Maline so lahko 1x ali 2x rodne. Poznamo različne barvne varietete malin od navadne rdeče do rumene, ki je nastala z mutacijo,pa črno, ki je avtohtona v Severni Ameriki, purpurno, ki je križanec med rdečo in črno.
Dobro uspeva v območjih s 700 do 1000 mm padavin in v zmernih temperaturah, ki naj poleti ne bodo previsoke. Ustrezajo ji zračne in zmerno vetrovne lege. Cveti pozno, zato je ne prizadene spomladanska pozeba. Ne mara sence. Dobro uspeva na lahkih do srednje težkih, globokih in zračnih tleh, bogatih s humusom in hranili. Tla naj bodo rahlo kisla. Zemljo moramo pred sajenjem dobro pognojiti.
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.