Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Pleveli

Plazeci skrecnik (Ajuga reptans)

 
 

Cvet

Modre, redkeje rdečkaste ali bele barve, v valjastem, klasastem socvetju. Zgornjih usten ni, ali pa je največ kratka 2-delna, spodnja ustna velika 3-delna. Cvetovi se v travi običajno razvijejo pri tleh (košnja, gaženje). Semena so bogata z oljem, dolga 2 mm in so hrana mravljam.Steblo

Enostavno, pokončno, poraščeno z dlakami, visoko od 7-30 cm.List

Pritlični listi v listni rožici so dolgopecljati, lopatičasti, celorobi ali topo nazobčani. Stebelni listi so enostavni, jajčasto podolgovati, proti vrhu postajajo vse manjši.Opis

Nizek, trajni plevel s kratko koreniko, ki se razmnožuje s pomočjo pritlik (vodoravno rastočega stebla) in semen. Uspeva na s hranili bogatih in rahlo vlažnih tleh.
Izpodriva travo, v bližino se rade naselijo mravlje.Čas cvetenja

Od aprila do avgusta.
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.