Rastline potrebujejo ljubezen.
In Substral.

Pleveli

Alge

 
 
Včasih se na trati pojavijo alge. Te se največkrat pojavijo na zapuščenih oz. zanemarjenih tratah, na zelo vlažnem terenu. Lahko se zelo hitro širijo. Največkrat se pojavijo modre alge(prepoznamo jih po olivno črnih mastnih madežih v trati).

Vzroki

Zastajanje vode na površini, voda ne odteka (zbita tla), zanemarjena oziroma šibka - prenizko košena trata, pomanjkanje hranil, senčna lega, polst v trati.

Proti algam se borimo z agrotehničnimi ukrepi (dognojevanje,prezračevanje, pravilna višina košnje,…).Protiukrepi

s površine alge odstranimo z grabljenjem, tla razrahljamo, prezračimo (npr. preluknjamo s pomočjo preklopnih vil), tlom dodajamo pesek (kremenčev pesek), dosejemo travo na prazna mesta, ne kosimo prenizko, trato redno zračimo, redno gnojimo. Ne smemo pozabiti na jesensko gnojenje. Trata je še posebej občutljiva v vlažnih jesenskih mesecih, v času umirjanja rasti.

Vse naštete plevele in mah lahko uspešno zatremo z uporabo Substrala 3v1.
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.